Večerka

Zpět na článek

Bezmasá revoluce na Letné: Když se vegan řezníci pustí do podnikání, na sítích se lidem vaří klávesnice

12 komentářů

Anonym
Bezzabijačka je ako jeb.č.a u homosexuálov ...
David Holub
Tak to je možné jenom v Praze.
kanar356
Když i pomazánkové máslo se nesmí jmenovat máslo, jak může existovat veganský burgr?
reproman
@kanar356 To je následek lhostejnosti našich tehdejších vyjednavačů v EU. Klidně na ten název mohli vyjednat výjimku. V některých jazycích výraz pro máslo označuje i olej. Jakýkoli olej. Stolní, motorový, hydraulický...
Jiosef Tyl
@reproman jo ruštině, ale bez čárky.
reproman
Já nemám vůbec nic proti bezmasé stravě. Měl jsem několikaleté období, kdy jsem maso nežral vůbec. Ani dnes pro mě není nějak podstatné. Sežeru skoro cokoli, ale když v tom není maso, necítím se nijak ošizený. Moje ségra maso nejí už pětatřicet let, a nevypadá, že by měla do druhého dne chcípnout hlady.
Co mi ale nikdy rozum nebral, tak napodobování masných výrobků. To je prostě blbost nejvyššího kalibru. Z obilnin nebo luštěnin se dá udělat spousta originálních, vydatných, a nečekaně dobrých jídel....
Uživatel_237602
@reproman Jestli to není právě kvůli vyvolávání hejtů a následnému zvýšení si sebevědomí označením odpůrců za dezoláty. ☺
Jóža Oltec
@reproman Firma Beyon Meat používá tyto ingredience:

Yellow peas, red lentils, faba beans and brown rice - ty všechny obsahují proteiny. Dělají z nich tradiční burgery (plus řadu dalších poživatin, viz odkaz) a kdo to žere poprvé s patřičným dochucením, málokdy to pozná.

http­s://ww­w.be­yondme­at.co­m/en-US/products/
Jiří Kokaisl
Bezmasna, bezzabijačka, bezmozek ...?
Vymyslete si originální názvy. Uvědomujete si vůbec, že se vlastně bez masa neobejdete? Proti čemu byste se vymezovali? Ach jóóó!
Uživatel_5922129
@Jiří Kokaisl Ty názvy jsou taková šidítka.
misazak
Ano, je to zajímavý nápad, ale jako masomilka, bych tam zašla tak 1-2x.
Jiosef Tyl
@misazak - za rok