Ruský Instagram je (nebo byl) svět sám pro sebe.

Ruský Instagram je (nebo byl) svět sám pro sebe. Zdroj: Instagram

Olga Buzova, hvězda reality show, zpěvačka, moderátorka, přes 23 milionů followerů
Egor Kreed, rapper, 14,7 milionů followerů
Gusein Gasanov, vlogger, 21 milionů followerů
Ksenia Borodylia, blogerka, moderátorka, social media postava, 18,2 milionů followeů
Mikhail Litvin, youtuber, 14,6 milionů followerů
39
Fotogalerie

Rusko přišlo o Instagram a my o tyhle bizary

Společnost Meta odstřihla Rusko od svých služeb. Takže pokud nemáte VPNku, z Ruska už nemůžete spravovat svůj instagramový účet, což je pro řadu tamních influencerů velká rána. Nás zajímalo, jestli je to rána i pro zbytek světa. Takže jsme se podívali na sto nejúspěšnějších ruských instaúčtů. 

Vsadím boty, že jste si ruský Instagram představovali stejně jako já. Spousta lidí, co pobíhá v trenkách po sněhu a z nějakého důvodu skáče z oprýskaných paneláků. Sem tam nějaký ten neuměle umělý dekolt, bílá mládež, co šňupe kokain na jachtách… a babušky. Prostě Rusko. Ukázalo se, že Rusové, minimálně když přijde na sociální sítě, jsou úplně stejní jako my.

Ruskému Instagramu vládnou, nebo respektive vládly ženy. Ženy jsou to hezké, ale že by byly přímo nádherné, to nejde říct. Jsou povětšinou ve spokojeném vztahu se svalnatým a trochu potetovaným mužem. Holky jsou v drtivé většině „zpěvačky, moderátorky a mediální osobnosti”, což stejně jako u nás znamená, že měly kdysi vlog, pak dělaly něco na nějaké hudební stanici a teď prodávají pomazánkové máslo svým nebohým followerům a jinak umějí prd. 

Polonahé fotky jsou norma, ale v takovém tom: „Jsem v Dubaji / na Bali / na Jaltě, nebojte se sledovat své sny!” stylu, který nikoho neuráží. Těhotenství je evidentně nesmírně populární, jakmile se dáma nechá zbouchnout, dostává kromě koňské dávky hormonů a zvláštních chutí taky evidentně milion nových followerů, jinak si to neumím vysvětlit. 

Absurdní prsa

Zkrátka a dobře, stejně jako v řadě jiných částech světa i v Rusku platí, že nejpopulárnějšími celebritami jsou v podstatě průměrné maminy kolem třiceti. Takové řekněme mámy, co chtěly spokojený život a rodinu a teď to všechno mají. A vy na to můžete koukat, jestli z nějakého důvodu chcete. Jsou hot, takže muži mají důvod je sledovat, mladé dívky chtějí jednou být jako ony, dospělé ženy se mohou inspirovat a cítí logickou spřízněnost, protože… máma je máma ať už kojí dítě v apartmánu v Moskvě nebo v zemljance za Čeljabinsku. 

Což ale neznamená, že by se v první stovce neobjevovaly bizáry, pořád jsme v Rusku. Takže nebojte, na nějaké trenky ve sněhu, vybuchující Mercedesy a absurdní prsa taky dojde. V naší galerii je prvních deset fotek věnováno deseti nejúspěšnějším ruským instagramovým účtům, které poměrně věrně zrcadlí trendy celé první stovky. A zbylý bambilion fotek jsou ty… hm, nejzajímavější a nejlíbivější fotky, které jsme na TOP sto účtech našli.