Internetový adresář Reflexu č. 48

Herec John Cleese se na stará kolena rozhodl omezit vystupování v televizi a své nové skeče či scénky bude vysílat ve vlastní produkci. A samozřejmě internetově. Chcete vidět na noční obloze Mezinárodní kosmickou stanici (ISS)? Dřív nebo později to muselo přijít. Filmový trhák o nejdůležitějším muži planety. Rozhodli jste se po přečtení Notebooku (na stránce vlevo) smazat pár stovek nepotřebných mailů?

Nezapomenutelný hoteliér ze seriálu Fawlty Towers (V Česku uvedeném pod názvem Hotýlek) už nebude šokovat hosty svou neomaleností a zlomyslností na studeném britském pobřeží, nýbrž na vlastní webové stránce. Herec John Cleese se na stará kolena rozhodl omezit vystupování v televizi a své nové skeče či scénky bude vysílat ve vlastní produkci. A samozřejmě internetově. V době webové bubliny se o něco podobného pokoušelo každé ťululum (v drtivě většině případů neúspěšně), takže sledujme bedlivě, jak si povede mistr britského humoru. Část obsahu je k dispozici zadarmo, většina je ovšem určena pouze pro předplatitele. "Doufám, že budete platit," píše Cleese, "a učiníte starého muže šťastným, takže nebude muset jezdit do Los Angeles a pracovat ve studiích, která patří jiným lidem."


http://www.thejohncleese.com



Chcete vidět na noční obloze Mezinárodní kosmickou stanici (ISS)? Snadná pomoc. Agentura ESA připravila webovou stránku, kam naťukáte svou adresu (žádné strachy, v databázi měst a vesnic je i každý český Zapadákov) a na oplátku dostanete přesný návod, kdy a kde malou letící tečku na nebi hledat.


http://esa.heavens-above.com/esa/iss_step1.asp



Dřív nebo později to muselo přijít. Filmový trhák o nejdůležitějším muži planety. Nepochybně si trochu slávy zaslouží, protože je to první Bush, který to dotáhl až do druhého prezidentského období.


http://www.dubyamovie.com



Rozhodli jste se po přečtení Notebooku (na stránce vlevo) smazat pár stovek nepotřebných mailů? Pak je téměř jisté, že jste se omylem zbavili i nějakých důležitých. Já vím, snadná pomoc. Jsou přece uloženy v přihrádce "Smazaná pošta". Ale prsty na klávesnici jsou někdy rychlejší než myšlenky (výjimka z teorie relativity), takže se může stát, že smažete omylem důležitý mail i zde. Co potom? Je to definitivní? Nikoliv. Program zvaný DBXtract udělá maximum, aby smazanou poštu z harddisku ještě nějak vydoloval.


http://www.oehelp.com/DBXtract/Default.aspx