Reflex č. 16

Vítězka americké soutěže reality show se jmenuje Linda Kazdová. V Iráku začíná přituhovat. Opožděný rozhovor se Sirem Peterem Ustinovem. Je libo svačinu? Hrozí hokeji težké časy? První část volného cyklu o stěžejních dílech poválečné filmové tvorby a řada dalších článků a zajímavostí.

Zde najdete kompletní obsah čísla 16 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Vít Pohanka, jeden ze tří zpravodajů zadržených v Iráku, poslal těsně před svým zajetím reportáž, líčící současnou vnitřní situaci a nálady v této zemi. Rok po dobytí Bagdádu není Irák zemí, kde by byl kdokoli v pohodě. Svoboda představuje pro většinu místních lidí především existenční problémy, strach ze zločinnosti, výpadky elektřiny, nefungující telefony a celkovou nejistotu, co bude zítra.



Foto
Siru Peteru Ustinovovi bylo před rokem už dvaaosmdesát, když se během jedné ze svých stovek cest zastavil i ve Zlíně. Rozhovor poskytl Tomáši Baldýnskému, hned poté, kdy vozík se Sirem Peterem přinesli k autu. „To je poprvé, co nesu lorda,“ konstatoval Tomáš Baldýnský. „ S tím prostě jednou musíte začít, Jak se cítíte?“ odvětil P.U. „Jste lehčí, než jsem čekal. A jak se cítíte vy? Tak zněly první věty nesmírně kultivovaného rozhovoru probíhajícího téměř symbolicky v řítícím se autě.


Foto
Internetový průvodce Prahou doporučuje celkem patnáct podniků čerstvého občerstvení. Kdyby to byla pravda, bylo by lepší emigrovat, konstatoval Radek Bajgar a vydal se na vlastní cestu městem, aby vyzkoušel různé možnosti rychlého občerstvení.


Foto
Na český hokej pravděpodobně dolehnou těžké časy. Sport, který je u nás takřka náboženstvím, dosud překonával mnohé překážky.. Nezničil jej konec financování ze státní kapsy, vrtkavost sponzorů ani velký odliv hráčů do zahraničí. Problémem, který přichází je nedostatek dorostu. Více Pavel Kovář.


Foto
Uznávaný teoretik filmu zahajuje tímto článkem svůj osobně laděný přehled poválečné filmové tvorby. Volný cyklus vyprávění je určen všem, kteří milují filmy tak, že o nich chtějí i něco vědět. Filmotéka Jiřího Cieslara.