Reflex č. 43

Ve třiačtyřicátém letošním čísle Reflexu najdete například rozhovor Honzy Dědka s mladou italskou herečkou Asií Argentovou, Sondu do budování dvou sportovních hal v Praze, reportáž o pouti ke svaté tibetské hoře Kailás nebo Causu o Howardu Dennisovi Marksovi, pašerákovi marihuany...

Zde najdete kompletní obsah čísla 43 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.



Foto





Foto
ÚTOČILA NA BALI AL-KAJDÁ?
Většina odpovědných expertů se na tom shoduje. Islámští fundamentalisté dali jasně najevo, že americká akce v Afghánistánu je rozhodně nesrazila na kolena a že jejich infrastruktura opět čile funguje. Kde udeří příště?





Foto
ĎÁBELSKÝ ANDĚL
Mladá italská herečka Asia Argento právě zažívá své chvíle slávy. Do kin totiž míří snímek xXx, v němž si mimo jiné i zhusta zastřílela. Zaujalo ji to, ale k její cti budiž řečeno, že ne natolik, aby na ten zážitek spotřebovala v rozhovoru s Honzou Dědkem víc než pár řádků. Ty další věnovala spíš svému dětství v rodině významného italského režiséra a nikoli nezajímavému pohledu na svět.





Foto
HALOVÉ ZÁVODY
Nejdřív to vypadalo, že ambiciózní plán na uspořádání MS v hokeji v Praze se kvůli sporům s majiteli pozemků nebude mít jaksi kde uskutečnit. Nyní se zdá, že haly budou dvě. Nic proti dravým manažerům, ale dokáží se arény uživit?





Foto
PŘÍBĚH OPRAVDOVÉHO ŠPIÓNA
Na sklonku totality v Československu se StB podařil husarský kousek: získala informátora přímo u italského premiéra. Jeho hořké plody však sklízí Česká republika dodnes v podobě bývalých příslušníků komunistické politické policie na nejvyšších postech.





Foto
POSLOUCHEJ OBRA
Street art je jevem ryze velkoměstským. Vzniká z touhy výtvarně nadaného mladého jedince, jenž nedisponuje většími možnostmi či konexemi, ale chce zanechat v anonymní architektonické a urbanistické džungli svůj jedinečný podpis.