Přátelsky se rozvádíme

Přátelsky se rozvádíme

Přátelsky se rozvádíme

Lepší protimluv jsem neslyšel. Jiří Paroubek si užívá s blonďatou překladatelkou v Chorvatsku, minimálně měsíc přespává na chatě místo doma, ale s manželkou Zuzanou se rozvádí „přátelsky“. Asi jako se premiér Mirek Topolánek přátelsky rozešel se svojí ženou Pavlou. Což Paroubkovi stálo za moralistní komentář. Vida, u socanů to jde taky.


Paroubek může namítnout, že se k „problému“ obrátil čelem a narozdíl od Topolánka alespoň požádal o rozvod. Nějaký zásadní rozdíl ale oba případy neskýtají. Leda v tom, že Lucie Talmanová nepřekládala Mirkovi Topolánkovi při návštěvě George W. Bushe v Praze a překladatelka Petra Kováčová není těhotná. Tedy snad.

Na jednu stranu, co je komu do toho, s kým spí Jiří Paroubek. Je to čistě jeho věc. I rozvod je záležitost čistě osobní, ať je jeho důvodem cokoli. Jenže Jiří Paroubek je předsedou nejsilnější opoziční strany, bývalý a - jak pevně doufá - i budoucí premiér. S překladatelkou prý udržuje „nadstandardní vztahy“ už několik měsíců. Podle bulváru snad dokonce i dva roky.

To je podstatně déle, než vypukla aféra s Topolánkovou nevěrou a nemanželským dítětem. Paroubek si tedy pěkně naběhnul na vidle, když Topolánkovi veřejně vyčítal něco, co sám potajmu a naprosto stejně dělal sám. Inu, účel světí prostředky.