První želva umístěna!!!!

Jak jsme již čtenáře želvího sloupku informovali, na jaře letošního roku v Praze vzniklo společenství templářů Nežer želvu! První výsledky činnosti uskupení jsou zde.


Společenství templářů Nežer želvu provozuje server www.zelvy.net -jednu síť, co teď spojuje želvu se želvou. Vedle toho ubytovává obželvmana Paželva, který monitoruje zločiny ochranářů na želvách, a provozuje dva útulky pro handicapované želvy.
První z nich - útulek sv. Štěpána - provozuje templář Štěpán Volčík. Ubytovány v něm jsou handicapované želvy druhu Testudo hermanni. Útulek sv. Jiří zase provozuje opat řádu Nežer želvu! Jiří X. Doležal. V tomto útulku pro druh Testudo horsfieldi je zatím ubytována třínohá želva Želflex, kterou můžete vidět live na streamu na adrese www.zelvy.net (projekt Vyželvení).
Výše popsaná bohulibá činnost však není jedinou náplní práce templářské lóže. Tím nejdůležitějším je projekt útulku pro opuštěné želvy nádherné (Trachemys scripta elegans). Útulek zatím fyzicky neexistuje, v provozu však již jsou kartotéky opuštěných želv i potenciálních zájemců o jejich chov. Ti, když se spojí s vedením řádu, mohou kdykoliv (k chovu, ne na polévku) zdarma dostat želvu nádhernou.
Hledání nových rodičů pro opuštěné želvy však po šestém květnu přestává být záměrem. Právě v sobotu šestého května si totiž vyzvedl první umístěnou opuštěnou želvu první zájemce. Majitelem želváka, neslyšícího na jméno Gogo, se stal dr. Ivan Douda, zakladatel nadace Drop In. Želva je již ubytována v jeho zahradním bazénku a cítí se velmi dobře.
Další zájemci o želvy mohou psát své nabídky na ubytování opuštěných plazů na jxd@volny.cz .