Video placeholde

Démoni, emzáci, monstra a hlavně lidé: Kabinet kuriozit je pro fanoušky hororu splněným snem

Vezměte několik legendárních hororových povídek, přimíchejte hromadu talentovaných hororových režisérů, jako hlavního šéfa projektu dejte nesmrtelného Pána příšer a přihoďte netflixový rozpočet. Zní vám to dobře? Pak budete milovat Kabinet kuriozit Guillerma del Tora.

Guillermo del Toro je dobrý spisovatel, schopný scénárista, fantastický režisér, ale především je znám jako Pán monster, protože se svým týmem sestavuje fantaskní a bizarní hororové stvůry, příšery, nestvůry a obludy… a pak se s nimi kamerou přímo mazlí. Ostatně jeho oscarový film Tvář vody je o tom, jak chce mít uklízečka sex s rybím mužem.

Del Toro je zkrátka ohromný fanda hororu, klasického i moderního. A pokud tenhle člověk zní jako někdo, s kým byste chtěli být kamarádi, pak musíte zkusit jeho nejnovější projekt – Kabinet kuriozit Guillerma del Tora, hororový antalogický osmidílný Netflix original, ze kterého láska k žánru přímo odkapává. Del Toro si vzal na pomoc několik mimořádně talentovaných tvůrců, kteří už se ve světě hororu prosadili, a vytvořil něco, co nápadně připomíná legendární Hitchcockův pořad Alfred Hitchock presents… jen tady je víc chapadel a krve. 

Na tuhle lahůdku se podíváme v dnešním díle pořadu Seroš X.