Video placeholde

Primátor Prahy sledoval demonstraci ze střechy. Letnou nemáme v plánu ničím zastavět, řekl Hřib

Na střeše domu Molochov, odkud je na letenské demonstrace nejhezčí výhled už od roku 1989, sledoval dění dole i primátor Prahy Zdeněk Hřib. Účastí na demonstraci vyjadřuje nejen svůj primátorský, ale především osobní postoj. Podle něj vybízí blížící se výročí 17. listopadu k tomu, aby lidé nepřestávali bojovat za svoji svobodu.

Kromě zamyšlení se nad svobodou, odpověděl i primátor Hřib na to, jaké má magistrát plány s prostorem na letenské pláni. „Momentálně tam žádnou zástavbu neplánujeme. Stejně jako v prostoru u tzv. Stalina. Tam se to pouze zpevní, ale magistrát žádné plány nemá,“ řekl Hřib Reflexu. Podívejte se celý rozhovor s primátorem ve videu v úvodu článku.

Až 300.000 lidí dorazilo podle pořadatelů na dnešní demonstraci spolku Milion chvilek proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) na pražské Letné. Mluvčí Milionu chvilek Mikuláš Minář to řekl kolem 16:00 v závěru akce. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ČTK po skončení protestu řekl, že podle policie bylo účastníků asi 250.000. Při minulém protestu spolku v červnu bylo účastníků také zhruba čtvrt milionu, a jednalo se tak o největší veřejné shromáždění po listopadu 1989.