Video placeholde

Patrik Kincl míří do Londýna bojovat o titul v MMA. Českého bijce čeká nejtěžší zápas kariéry

Zápas kariéry! 14. září bude Patrik Kincl bojovat v Londýně na akci obří polské MMA organizace KSW. Český bijec navíc nastoupí rovnou v titulovém duelu. Soupeřem mu bude Roberto Soldič, chorvatský šampion. Rodák z Hradce Králové je v duelu považován za outsidera, to mu ale vyhovuje. „Daleko víc mě to motivuje, kdy nejsem favoritem, a jdu tam překvapit. Takže mi tahle role sedí,“ říká odhodlaně třicetiletý bojovník. Ve videu v úvodu článku najdete videorozhovor, který jsme s Patrikem Kinclem natočili před časem v Prostoru X.

Jedná se o veliký úspěch pro české MMA, Patrik Kincl se totiž stane součástí KSW, nejprestižnější ligy MMA v Evropě. Na jubilejním padesátém turnaji slavné polské organizace se bude navíc bít o titul šampiona ve veltrové váze. Ale bude proti sobě mít velmi tvrdého rivala.

Chorvat Roberto Soldič má skóre šestnácti výher a pouhých tří porážek. Čtyřiadvacetiletý zápasník je opravdu obávaným střelcem, pouze jednou museli o jeho vítězství rozhodovat rozhodčí, ostatní zápasy ukončil před limitem. Z toho hned devětkrát v úvodním kole. O jeho talentu nelze pochybovat. I přes svůj nízký věk už držel pásy pěti organizací. „Chorvatský Robocop“ stihl také čtyři zápasy v profesionálním boxu, všechny soupeře knokautoval. Kincla tak čeká opravdu tvrdá výzva.

Více se dočtete na webu isport.cz >>>