Martina Jindrová

Martina Jindrová Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Polovinu platu dám za nájem. Vždycky jsem chtěla mít nějaké místo, které bude moje. Ale mám pocit, že naše generace už nebude nic moc vlastnit.
Šestidílná série Adikts si premiéru na iVysílání odbyla 9. ledna, od 24. ledna bude na obrazovkách ČT. Slibuje „radikální a necenzurovaný pohled na závislosti a konzumaci drog mezi mladými“.
Zleva Petra Lustigová a Martina Jindrová v inscenaci Já, Johan*a (Městská divadla pražská, premiéra 11. 11. 2023)
Studenty v seriálu Adikts hrají dvacátníci Petr Uhlík (na snímku), Luciana Tomášová, Kristýna Jedličková, Tadeáš Moravec a Martina Jindrová. Každá postava  znázorňuje podle režiséra Adama Sedláka konkrétní drogu.
4
Fotogalerie

Dáme si drogu jednou a musíme zjistit, jak se zbavit účinků, říká Martina Jindrová o seriálu Adikts

Pokud se v Česku dneska díváte na seriál „pro mladé“, hraje tam Martina Jindrová (26). Rodačka z Kladna se objevila v desetidílném webovém seriálu TBH (2022), kde ztvárnila školní hvězdu jednoho brněnského gymplu, nyní míří na obrazovky v nové šestidílné sérii Adikts, v níž parta teenagerů získá po požití drog superschopnosti, což se ale zvrtne. Označit Jindrovou jen jako novou hvězdu generace Z by ale bylo omezující – už kvůli jejímu angažmá v Městských divadlech pražských. V rozhovoru pro Reflex mluví o své dětské lásce k Partičce, hledání bytů v Praze i tajných rituálech.

Když si vás člověk vygoogluje, z většiny odkazů vykoukne zápasnice smíšených bojových umění, s níž sdílíte jméno. Nemáte k tomu nějakou veselou historku?

Máte pravdu, že když se hodím do Googlu, tak mě druhá Martina Jindrová válcuje. Úspěch jí přeju a třeba se někdy setkáme. Také jsem chtěla být původně sportovkyně, ale nevyšlo mi to.

V jaké disciplíně?

Do páté třídy jsem si myslela, že budu atletkou. Potom to ale překazily problémy se štítnou žlázou a na rok mi zakázali se hýbat. Nesměla jsem se zadýchat. Se sportem jsem pak úplně nesekla, ale už to nebylo ono.

V herectví je ale také docela důležitá fyzička. Bylo jako potenciální kariérní dráha hned vedle atletiky?

Už ve školce jsem měla tyhle ambice. Pamatuji si, že jsem při vánoční besídce chtěla hrozně hrát Marii, která s Josefem hledá v Betlémě útočiště, ale ten part jsem nedostala.

Viděla jste se hned v docela hlavních rolích.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!