Video placeholde

Vojtěch Rynda: Eliška a Damián není o moc horší než jiné seriály na Primě. Emma Smetana přitahuje hejty

Podzim je pro české televizní diváky ve znamení nových seriálů. První díly letošních novinek jsme již mohli zhlédnout a jak už to tak bývá, některé se povedly lépe než jiné. Co v televizi určitě nevynechat a čemu se raději obloukem vyhnout? A proč jsou Češi blázni do kriminálek? Dozvíte se ve videu.

Jestli můžeme nějaký seriál s čistým svědomím jednoznačně doporučit, je to druhá série Osady. Ačkoliv scenárista Petr Kolečko nedělá druhé řady, tady se nechal přemluvit a jeho autorský rukopis je právě to, co z velké části stojí za úspěchem seriálu. Česká televize vsadila na jistotu, co se týče obsazení i zápletky. Kdekdo v seriálu pozná když ne sebe, tak některý z mnoha známých archetypů.

Co se naopak vůbec nepovedlo, je seriál Eliška a Damián, který vysílá televize Prima. Masivní marketingová kampaň i hvězdné obsazení udělaly svého druhu dvojí službu. Seriál nedává smysl, působí lacině a vysoká očekávání tak dokonale zklamal. Navíc obsazení Emmy Smetana do hlavní role přitahuje možná více negativní pozornosti, než by si seriál zasloužil. Proč je to tak? A co dalšího v televizi určitě nevynechat? Dozvíte se ve videu.