Video placeholde

Bude nová vláda stabilní? Prázdná pokladna, rozvrácený stát a Babiš se Zemanem jí to ztíží, říká Ondráčka

Všechno je lepší než dnešní vláda, říká v rozhovoru v Prostoru X bývalý ředitel Transparency International David Ondráčka. Zároveň ale varuje, že potenciální nová vládnoucí koalice složená z pěti stran bude čelit řadě vnitřních i vnějších problémů. Jakých? Podívejte se na ukázku z rozhovoru ve videu v úvodu článku.

David Ondráčka varuje před scénářem „Drahoš“ s odkazem na minulé prezidentské volby či na vládní kolaps na Slovensku. „My tu sice sledujeme průzkumy, že to bude třeba 101 vs. 99 ve sněmovně. Ale do toho tu máte Zemana, který pověřuje sestavením vlády, bude tu poloprázdná státní pokladna a úplně rozpadlý nefunkční stát,“ říká v rozhovoru s Čestmírem Strakatým v pořadu Prostor X.

Celý rozhovor s Davidem Ondráčkou v Prostoru X:

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Davidem Ondráčkou • Prostor X

Podle Ondráčky je potřeba podporovat demokratické strany, ale zároveň se nesmíme bát je kritizovat. „ODS a Piráti se nemají v lásce a lidé to vědí. Chtěl bych, aby opoziční strany představily ucelený společný program,q a to nejen v otázkách dopravy, justice či exekucí, ale komplexně na tom, jaká bude realita po říjnu 2021. Pomohlo by představit stínové ministry a stínové týmy, které se budou situaci po volbách věnovat,“ dodává Ondráčka.

Jaké chyby udělali lidé kolem Davida Ondráčky a jak se z nich chce poučit? Proč se Lidem PRO nepodařilo získat dost podpisů? V čem jsou skutečné problémy dneška? A jak chce být Ondráčka zapojen do veřejného života v budoucnosti? To zjistíte v celém rozhovoru výše.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>