Odcházení Miloše Zemana - originální plakát Reflexu

Odcházení Miloše Zemana - originální plakát Reflexu Zdroj: Jan Ignác Říha

Miloš Zeman se někdy dokázal tvářit i docela mile. Ale jen někdy.
Miloš Zeman s Jiřím Paroubkem
Jistota u interview s Milošem Zemanem byla, že pak bylo hojně citováno a že se vás při něm snažil urazit
ROK 2019. Několik let nerozlučná dvojice – prezident Miloš Zeman a jeho levá, pravá a jakákoli ruka, mluvčí Jiří Ovčáček.
ROK 2018. V červnu se v areálu Pražského hradu řešily trenýrky, které předtím skupina Ztohoven pověsila na podzim na Hrad. Zeman (uprostřed) je společně s mluvčím Jiřím Ovčáčkem (mluvčí prezidenta) a kancléřem Vratislavem Mynářem (vpravo) rituálně spálil.
19
Fotogalerie

Odcházení Miloše Zemana: Stáhněte si zdarma originální plakát Reflexu s končícím prezidentem

Datum osmého března má určitě Miloš Zeman v kalendáři zakroužkované červenou lihovkou. Ted den mu totiž skončí druhé volební období ve funkci prezidenta České republiky. Až v ten den se jeho historický úděl naplní a bude na místě hodnotit, jakou stopu ve vedení českého státu zanechal. Než se tak stane, stáhněte si unikátní plakát Reflexu zdarma s koláží našeho dvorního grafika Jana Ignáce Říhy.

Prezident rozvraceč je jedna z přezdívek, která by Miloši Zemanovi mohla sedět. Z trojice hlav samostatné České republiky přispěl k rozdělení společnosti měrou nejvyšší. Ať už se jednalo o jeho zcela jasnou proruskou a pročeskou orientaci, ze které náš stát nedokázal vytěžit nic dobrého, nebo o svérázný výklad ústavních zvyků kolem prezidentských pravomocí. Nadávání novinářům, politickým odpůrcům i všem ostatním kolem sebe už bylo jen takovou pomyslnou třešničkou na dortu.

Přečtěte si velký speciál Reflexu, který shrnuje život a dílo Miloše Zemana nejen jako třetího českého prezidenta >>>

A proč byste tento speciál neměli minout? Najdete v něm brilantní analýzu všech tří polistopadových prezidentů od politologa Lubomíra Kopečka. Exkluzivní rozhovor s grafikem Janem Ignácem Říhou, který jeho obličej několikrát znetvořil pro obálky Reflexu. Můžete si prolistovat seznam jeho nejznámějších hlášek, bonmotů a vtipů, které byly někdy velmi vtipné a trefné, jindy ale nebetyčně trapné. Svůj osobní dopis dodal i satirik Dominik Landsman a své poslední sbohem dá i odcházejícímu prezidentovi Zelený Raoul.

Plakát Miloše Zemana ze speciálu Reflexu si můžete zdarma stáhnout zde >>>

Odcházení Miloše Zemana - originální plakát ReflexuOdcházení Miloše Zemana - originální plakát Reflexu|Jan Ignác Říha