Video placeholde

Klaus ml.: Chceme vládnout, spousta poslanců jsou tupci. Nejsem homofob, vadí mi političtí homosexuálové

Spolupracovat můžeme s jakoukoliv parlamentní stranou, se kterou prosadíme výraznou část našeho programu, skutečně chceme vládnout, říká poslanec a předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus. Nevylučuje tak případnou spolupráci s hnutím ANO. Spousta poslanců je přitom podle něj velmi tupých a stádních. Ostře se vymezuje proti tomu, co nazývá politickým homosexualismem, neziskovým organizacím, které prý dělají politiku. Těm chce vzít státní peníze.

Dávat homosexuálům další práva je politický homosexualismus, říká Klaus. Už teď podle něj veškerá práva mají. Kritizuje europoslankyni Radku Maxovou i poslance Patrika Nachera, který prý dělá ve věci práv homosexuálů užitečného idiota. Klaus prosazuje, aby bylo do Ústavy zavedeno manželství jako svazek muže a ženy. Společnost se totiž podle něj posouvá a leccos se zpochybňuje.

Klaus říká, že ministerstvo práce a sociálních věcí chce, aby se dětem ve školkách a jeslích vnucovala neutrální genderová identita, a prý vyslalo metodický pokyn, že si holčičky nemají hrát s panenkami. Mluví o zastrašování, příklady podobné praxe ale nemá. Zmiňuje měnění společnosti salámovou metodou. Klaus sám přitom prosazuje, aby školy žáky vedly k vlastenectví, a připouští, že i tady jde o indoktrinaci, která je ale podle něj důležitá.

Spousta neziskovek v Česku dělá politiku, lezou po ministerstvech a prosazují svou agendu, tvrdí poslanec. Zmiňuje třeba Člověka v tísni a chce dát návrh, podle kterého by tyto organizace přišly o peníze z rozpočtu. Vadí mu taky neziskové organizace placené ze zahraničí, mluví o financování třeba norskými fondy. Neziskovky pak podle něj hájí zájmy Norska a jejich zástupci by měli být v televizi označení jako norští agenti.

Jak by Václav Klaus změnil české školství? Kdo pozná, kteří učitelé jsou dobří? Jak blízko má Trikolóra k hnutí ANO? Spojila by se i s komunisty? A co to vlastně je podle Klause politický homosexualismus?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>