Video placeholde

Láska: Babiš je v nejvážnější situaci, Agrofert možná nepřežije. Ukradne si všechno, budeme se bránit!

Kdo nekrade, okrádá rodinu. Heslo, které podle senátora, advokáta a bývalého policejního vyšetřovatele Václava Lásky v Česku stále platí. Tvrdí, že vláda a politická kultura přesně odpovídají společnosti. Na standardní demokracii si budeme muset ještě pár generací počkat. I tak je ale prý třeba bojovat a tlačit na Andreje Babiše kvůli jeho střetu zájmů. Premiér je teď podle Lásky ve vůbec nejvážnější situaci za svou politickou kariéru. Senátor se opřel i do SPD. Lidé v ní jsou prý zlí a fandili by i atentátu, kdyby jim přinesl růst preferencí.

Láska říká, že Babiš dál ovládá Agrofert a svěřenský fond je jen zástěrka. Zastavení dotací by přitom podle něj bylo pro firmu smrtící. Kdyby bylo trvalé, musel by přijít ze strany premiéra radikální řez. Obcházení zákona mu totiž prý může procházet v Česku, ale ne v Evropě. Širší kontrola dotací v Česku je tak jen logická reakce. 

Babiš si podle Lásky stát privatizuje a přizpůsobuje jeho chod zisku Agrofertu. Sloučil s ním zájmy Česka. Senátor tvrdí, že jde prakticky o vše, na konci je vždy zisk Agrofertu. Malí podnikatelé podle něj nemají právo žít, protože si firma všechno ukradne. Láska zdůrazňuje, že je třeba bránit tomu, aby se Česko stalo pomyslnou divizí Agrofertu. 

Láska má problém i s lidmi z SPD. Hnutí je teď podle něj nebezpečnější než třeba čeští muslimové. S poslanci SPD se odmítá scházet mimo oficiální jednání, nepodal by jim prý ani ruku. Jsou podle něj zlí, oškliví a šíří nenávist. I proto jednomu z nich odmítl předat informace k nepřátelským aktivitám Saúdské Arábie. Láska tvrdí, že SPD nejde o bezpečnost Česka. Dodává, že kdyby jim zvedl preference teroristický útok, budou mu fandit. 

V Saúdské Arábii ale vidí Láska nebezpečí. V Evropě podle něj šíří nejradikálnější formu islámu a umožnily jí to i evropské státy výměnou za ropu. Navíc když mají příležitost, zapůsobí i u nás. Je proto prý třeba je sledovat a uvědomit si, že Saúdská Arábie není přítel. 

Zneužívá senátor Valenta Parlamentní listy k poškozování svých oponentů? V čem je tlak na vyšetřovatele v kauze Čapí hnízdo extrémní? Je na místě podávat na premiéra další trestní oznámení? A jak se Česku daří boj za transparentnost a proti korupci?