Video placeholde

Karel Janeček: Mám obrovskou šanci být prezident. Jsem rád, že mě zesměšňují, i břišní svaly jsou důležité

Daří se skvěle, říká o své prezidentské kampani matematik a podnikatel Karel Janeček. Lidé to sice zatím tolik neoceňují, ale to prý přijde. Tvrdí, že má obrovské šance vyhrát. Úvod kampaně byl záměrně kontroverzní a on je rád, že ho lidé zesměšňují. Tuhle energii chce v další části kampaně otočit v pozitivní podporu. Břišní svaly a fyzická jsou podle něj pro prezidenta důležité a on chce mimo jiné v úřadu bojovat s problémem obezity. Ve společnosti chce rozjet změny a říká, že na to má sílu. Tedy i fyzickou.

Wim Hof posunul fyzické dovednosti, v principu s ním souhlasím, potřeba nemocnic může být o třetinu nižší, říká Karel Janeček. Drží se svých dlouhodobých názorů, mluví o covidistech v Nadačním fondu Neuron a diskriminaci, ale zároveň tvrdí, že chce hledat ve společnosti shody. Říká, že je antipopulista, lidem na podzim a zimu radí hlavně šetřit s energiemi, ale věří, že se mu povede jim své záměry vysvětlit. V rozhovoru závazně slibuje, že změnu ve společnosti opravdu dokáže prosadit a naznačuje svůj plán. To nejtěžší je být zvolen, pak už to prý půjde.

Jak může Karel Janeček ve funkci prezidenta prosadit to, co chce? Proč je podle něj lepší, že prezident vlastně žádné pravomoci nemá? Jak se dnes dívá na covid a svá dřívější slova? A proč chce diskutovat i se svými hatery? Dozvíte se v rozhovoru.