Video placeholde

Lipovská: Probíhají tu experimenty na lidech, čipování chceme zabránit, nemovitosti mají kupovat jen Češi

Bývalá radní ČT a lídryně Volného bloku v Pardubickém kraji Hana Lipovská chce po neúspěšném trestním oznámení na generálního ředitele Dvořáka podniknout další právní kroky. Řekla to v rozhovoru pro Prostor X. Kandidovat do sněmovny se prý rozhodla proto, že se svými názory zůstala v Radě ČT, ale i ve sněmovně sama. Tvrdí, že podle jejich informací bylo jednou z motivací pro její odvolání to, že Andrej Babiš chtěl zabránit odvolání Dvořáka do voleb.

Opravdu tu probíhají lékařské experimenty na lidech, říká Hana Lipovská v souvislosti s očkováním. Zmiňuje klinické studie i na dětech v USA a vakcinaci podmínečně schválenými látkami. To, že vakcína od firmy Pfizer byla v USA schválená plně, prý nezaznamenala, ale na věci to nic nemění. Zdůrazňuje, že není proti očkování obecně, vadí jí prý povinné očkování, které se tu podle ní do jisté míry děje. Slova celostátního lídra Volného, který říká, že očkování je genová terapie, jí prý úplně nekonvenují, Volnému je vytkla, ale on je údajně podpořil dokumenty.

Jsem proti jakémukoliv násilí, říká Lipovská v reakci na zprávy o příznivcích Volného bloku, kteří slovně napadají očkovací místa společnosti Podané ruce. Nejde podle ní jistě o kandidáty hnutí. Proti podobnému chování se do jisté míry vymezuje, zároveň říká, že k tomu nikoho nenabádá a že za něj necítí odpovědnost. Podobné věci se navíc prý dějí i Volnému bloku od jeho kritiků.

České nemovitosti budou moct kupovat jen čeští občané a firmy českých majitelů se sídlem v České republice, píše se v programu Volného bloku, který Lipovská psala. Říká, že se to má týkat hlavně půdy, byty chce regulovat mimo jiné daněmi. Problém vidí v zahraničních residentech, kteří tu začali nemovitosti skupovat, protože na Západě už to není výhodné.

Jak se Lipovská dívá na očkování? Vadí jí chování poslance Volného při jednání o jejím odvolání z Rady ČT? Jak vysvětluje motivace pro své odvolání? A čeho chce ve sněmovně dosáhnout? Dozvíte se v rozhovoru.

Hlasovat pro Prostor X v soutěží Křišťálová lupa můžete ZDE >>>

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>