Video placeholde

Pohlreich: Hodně jsem se spletl. Covid byl facka, ale možná ne dost velká. Strach nám teď už nepomůže

Zdeněk Pohlreich přiznává, že se v odhadu toho, co pandemie udělá s Českem, dost pletl. Říká, že covid byla facka, ale možná ještě ne dost velká. Restaurace by si ještě zasloužily podporu od státu, bez ní to teď pro ně bude těžké. Vadí mu strašení koronavirem i otočení kormidla Česka doleva a jakoby návrat k „socialistickému experimentu“. Nevadila by mu ale regulace počtu restaurací v Praze. V rozhovoru taky vysvětluje, proč nelituje toho, že se nechal přednostně očkovat.

Pohlreich říká, že pro jeho restaurace je teď nejdůležitější se udržet. Na jednu stranu je podle něj možné, že je restaurací v Praze moc, na druhou by nikomu po tak těžké době rozhodě krach nepřál. Lidi teď budou chtít dělat za víc peněz, je jich totiž nedostatek. I v tom se Pohlreich před rokem pletl. Zdražovat se asi bude muset všude.

Restaurací by nemělo nekontrolovaně přibývat, míní Pohlreich. Bylo by podle něj dobře, kdyby byl jejich počet nějak řízený, zastropovaný. Funguje to tak prý ve světě a je fajn, když někdo trh reguluje a řídí a nepustí se tak do něj každý. V minulosti kvůli tomu v Praze došlo k cenové válce.

Pohlreich nelituje toho, že se nechal v lednu přednostně očkovat, i když za to byl silně kritizován. Celá věc byla podle něj v médiích posunutá a nafouknutá. S nadsázkou a úsměvem říká, že byl propagátorem očkování. Sám v sobě se s tím vyrovnal tak, že spáchal trochu dobra. Teď vidí nebezpečí v tom, jak společnost covidem stále žije, jak přijímá opatření a jak se pandemie bojí.

Co Zdeněk Pohlreich rád jí a proč ho moc nebaví vysoká (michelinská) gastronomie? Proč je podle něj ve strachu z covidu nebezpečí? Byla pandemie pro společnost ještě příliš malá facka? A posouváme se teď ještě víc doleva? Dozvíte se v rozhovoru.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>