Video placeholde

Michelinský šéfkuchař Kašpárek: Masterchef bude zase jízda, husí játra děláme jako Nutellu, covid jsem měl 2x

Vyhlášená michelinská restaurace a populární soutěž Masterchef. Jak to jde dohromady? Podle šefkuchaře Fieldu a porotce Radka Kašpárka překvapivě dobře. Sám má blíž k vysoké gastronomii, Masterchef ho ale baví a další série, která začne v září, bude pořádná jízda. V rozhovoru otevřeně přiznává, že kdyby nebyl tváří soutěže, jeho oceňovaná restaurace by na tom teď nebyla tak dobře.

Zavírat a znovu otevírat restauraci je na palici, na podzim už to znovu nechci dělat, líčí Kašpárek. V covidu přišel o zaměstnance a rozjezd restaurace je velmi pomalý, lidé se vracejí bázlivě. Zároveň vypráví historku s úředníky jednoho ministerstva, kteří po něm hned po otevření chtěli rezervaci pro 10 lidí, tedy v rozporu s opatřeními. Jedním dechem ale dodává, že mu stát finančně pomohl.

Kašpárek sám prodělal covid hned dvakrát, o protilátky přišel během 3 měsíců. Druhý průběh byl horší. Má za sebou i náročnou operaci, ale taky se mu narodil syn. Do toho natáčel Masterchefa, který ho pořád baví. Byl to prostě turbulentní rok. 

Přihlásil by se Radek Kašpárek do soutěže Masterchef? A uspěl by? Jak sestavuje degustační menu oceněné michelinskou hvězdou? Kam se posunulo jeho přemýšlení o jídle? A věří, že se restaurace obecně vrátí do předpandemického stavu?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>

Podívejte se na rozhovor s Janem Punčochářem:

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Janem Punčochářem • Prostor X