Video placeholde

Janek Ledecký: Debilní opatření nebudu dodržovat, odehrál jsem první ilegální koncert, covid měl i můj táta

Někteří lidé budou nosit roušky už pořád, zpátky před únor se Česko nevrátí, říká zpěvák a podnikatel Janek Ledecký. Po čtvrtečním rozvolnění opatření plánuje koncertovat. Jeden koncert odehrál ale taky třeba minulý týden a přiznává, že byl tak trochu ilegální. Příští týden představí plán, díky němuž budou kulturní akce úplně bezpečné. Kritikou současných opatření ale nešetří.

Nebudu dodržovat debilní opatření, reaguje ostře Ledecký na omezení konání hromadných akcí a obecná opatření zavedená v systému PES. Minulý týden v Chotěboři odehrál „ilegální koncert“, který schoval za natáčení klipu. Šlo o akci spojenou s rozsvěcením stromu. Ledecký říká, že mu koncertování opravdu chybí. Podobný zážitek měl i v Itálii, kde odehrál akustické vystoupení pro uzavřenou společnost v hotelu.

Ledecký příliš nedůvěřuje odborníkům, kteří stojí za argumenty Ministerstva zdravotnictví nebo tabulkou PES. Tvrdí, že by se podle něj neměli testovat lidé bez příznaků, naopak by se měly peníze a úsilí vlády nasměrovat do maximální ochrany rizikových skupin, například seniorů. Za testováním je prý velký byznys. Sám měl covid v rodině a prodělal ho i jeho otec, všichni s mírnými příznaky. Dodává, že kvůli slovům o milionových ztrátách zažil největší útok na svou osobu za desítky let.

Podle Ledeckého můžou za glorifikaci covidu média. Kdyby přišel před 30 lety, proběhl by stejně jako chřipkové epidemie. Ledecký říká, že omezení spojená s pandemií dosahují absurdních rozměrů i ve sportu. Je neustále testován, stejně jako jeho dcera Ester, aby neohrozil její případnou účast na některém ze závodů. Věří přitom, že Ester má před sebou i přes covidové komplikace skvělou sezonu.

Jak chce Janek Ledecký zajistit, že kulturní akce budou úplně bezpečné a bez možnosti nákazy? Jak se cítil při „ilegálních“ koncertech? Nevadí mu, že obchází některá opatření? A čím na něj v poslední době zaútočila média?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>