Video placeholde

Rapper Rytmus: Otčíma jsem chtěl zabít, bratr mě okradl o hodně peněz, ale teď si plním svůj cigánský sen

Rapper Rytmus, vlastní jménem Patrik Vrbovský, posílá do kin dokument o své 30leté cestě a historii československého rapu. Začínal opakováním rýmů, které slyšel v televizi, a přes vyhrocené spory s rodinou i pády se mu dostalo uznání i úspěchu. Svůj příběh velmi otevřeně popisuje v rozhovoru.

Na začátku bylo slovenské sídliště a rasistická rodina, která Rytmuse nepodporovala. Říká, že jeho matka v sobě musela mít velký chaos. Rytmusův biologický otec je totiž Rom a rapper se svůj původ dozvěděl až v 18 letech. Otčím ho bil, Rytmus dokonce popisuje situaci, kdy ho vážně chtěl zabít. Z domu ho vyhazovali a později ho bratr okradl o hodně peněz, které rapper chce vrátit. S rodinou se teď prakticky nestýká.

Přes to všechno si postupně plnil svůj „cigánský sen“. Chtěl být nejlepší a minimálně v komerčním úspěchu se mu to rozhodně povedlo. Průlomem byla deska E.R.A. s projektem Kontrafakt, ale Rytmus říká, že důležité pro něj je každé další album. Každé ho posouvá dopředu. Potrpí si na luxus a přiznává, že tímto způsobem mimo jiné dává najevo svůj úspěch. Na zlatu a špercích ale podle něj není nic špatného.

Rytmus si hodně chrání soukromí. I na sociálních sítích, které jsou pro něj jinak hodně důležité. Bulvár už neřeší, i když to tak vždy nebylo a třeba jeho svatbu se snažili novináři sledovat z letadla. Podle Rytmuse bulvár čtou hlupáci, ne jeho fanoušci. Tvrdí, že nikdy nepil alkohol, nebyl opilý ani nebral drogy, mimo jiné díky svému dědovi.

Jak ovlivnila Rytmuse jeho rodina? Cítil někdy svůj původ jako překážku? Jak se vyrovnával s rasismem a nadávají mu i dnes? Splnil si už svůj sen? A co plánuje dál?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>