Video placeholde

Je George Soros ještěr? Když je vznik konspirační teorie zajímavější než samotná konspirační teorie

Co má společného holocaust, anglický fotbalista, romány o barbaru Conanovi, Bill Gates a britská královská rodina? Ještěry. Konkrétně konspirační teorii o reptiliánech, hyperinteligentních humaniodních ještěrech, kteří tajně kontrolují lidstvo. Podívali jsme se téhle teorii na zoubek a budete šokovaní, jak daleké má kořeny. A jak moc má společného s antisemitismem. 

Hned v prvním díle našeho nového pořadu Náhoda? Nemyslím si! se budeme věnovat jedné z nejznámnějších a nejbizarnějších konspiračních teorií, které vůbec na internetu kolují. Proč vůbec někdo věří, že jsou “světové elity” řízeny tajnou podzemní rasou ještěřích humanoidů? A kde tahle pověra vůbec vznikla?

Odpověď je popravdě mnohem překvapivější, než by se mohlo na první pohled znát. Autorem moderní reptiliánské “teorie” je poměrně známý byznysmen-šílenec David Icke, ale jeho vlastní inspirace se táhne až do dvacátých a třicátých let dvacátého století. Co kdybychom vám řekli, že reptiliáni vycházejí z toho samého základu, který udělal z Arnolda Schwarzeneggera hollywoodskou hvězdu? Už jste zvědaví? 

Tak se s námi ponořte do světa konspiračních teorií!