Video placeholde
Do hlavní role snímku Yao obsadil režisér Philippe Godeau herce Omara Sy
Erotikou	prodchnuté	dobové	milostné	drama	Curiosa natočila	debutující	režisérka Lou	Jeunet
Komedie Nicolase Bedose Tenkrát podruhé je hvězdně obsazená; setkáte se s Danielem Auteuilem, Fanny Ardant, Guillaumem Canetem a Doriou Tillier
Film Tenkrát podruhé byl na letošním festivalu v Cannes uvedena mimo soutěž
Chytrá a zábavná love story Tenkrát podruhé vypráví o tom, co by se mohlo stát, kdybychom se mohli vrátit do minulosti a mohli znovu prožít ty nejkrásnější okamžiky
17
Fotogalerie

Dívka v plamenech a ty druhé: Festival francouzského filmu začíná ve středu, již podvaadvacáté

Největší tuzemský festival národní kinematografie, Festival francouzského filmu, ve středu slavnostně zahájí předpremiéra komedie Nicolase Bedose Tenkrát podruhé. Vybraná kina v Praze i v regionech přivítají gourmetský svátek frankofonní kinematografie už podvaadvacáté; v rámci populární přehlídky bude během 155 projekcí uvedeno padesát filmů. Týden s bratry Dardenneovými (Mladý Ahmed) nebo s romantikou snímků jako Láska na druhý pohled začíná 20. listopadu.  

Hvězdně obsazená komedie Tenkrát podruhé s Danielem Auteuilem, Fanny Ardant, Guillaumem Canetem a Doriou Tillier v hlavních rolích byla na letošním festivalu v Cannes uvedena mimo soutěž. Chytrá a zábavná love story vypráví o tom, co by se mohlo stát, kdybychom se mohli vrátit do minulosti a mohli znovu prožít ty nejkrásnější okamžiky. Po slavnostním uvedení v pražské Lucerně bude stejným snímkem FFF zahájen pro veřejnost v kině Světozor.

Dívka v plamenech a ty druhé

Francouzský institut v Praze připravil zahájení festivalu pro veřejnost v Kině 35 projekcí filmu Portrét dívky v plamenech režisérky Céline Sciammy. Hlavní role v tomto netradičním historickém dramatu, který si odnesl cenu za nejlepší scénář v hlavní soutěži letošního festivalu v Cannes, ztvárnily známé francouzské herečky Adèle Haenel a Noémie Merlant.

Dva předpremiérové tituly do Prahy přijedou doprovodit jejich tvůrci. Uznávaná scenáristka a režisérka Anne Fontaine osobně uvede projekci svého nejnovějšího snímku Bílá jako padlý sníh ve čtvrtek 21. 11. ve 20:30 v Lucerně. Svůj režijní debut, snímek Curiosa, divákům představí jeho režisérka Lou Jeunet v pátek 22. 11. ve 20:30 také v Lucerně. Delegace tvůrců doprovodí projekci Večera krátkých filmů, režisér Christophe Deran uvede svůj film Crazy Hair, režisér Edouard Mantoute film Má dáma s kamélií. Během 22. Festivalu francouzského filmu bude během 155 projekcí uvedeno padesát filmů. Festival se kromě Prahy koná také v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a Hradci Králové.