Festival Sziget 2018

Festival Sziget 2018 Zdroj: Rockstar Photographers

Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
Festival Sziget 2018
Pátý den na hudebním festivalu Sziget
Festival Sziget 2018
239
Fotogalerie

Sziget 2019 začíná ve velkém stylu: Hned první večer v Budapešti zazpívá Ed Sheeran

V Budapešti ve středu začíná největší středoevropský poprockový festival Sziget. K největším hvězdám festivalu patří Ed Sheeran, který zazpívá hned v úvodní večer, Foo Fighters, Post Malone, Macklemore, Twenty One Pilots, Florence + The Machine, The 1975, Martin Garrix, The National a mnoho dalších. Vedle zahraničních hvězd na hlavní scéně se na menších pódiích představí zástupci jazzové scény, world music, reggae, klasiky, romské nebo taneční hudby. Chybět nebudou divadla, nový cirkus, akrobacie a pouliční umění. Festival potrvá do 13. srpna.

Organizátoři festivalu letos kladou důraz na iniciativu Love Revolution, kampaň nabádající jak k ochraně životního prostředí a udržitelnému rozvoji, tak i k otevřenosti, toleranci a boji proti rasistickým či jakýmkoli jiným předsudkům a stereotypům.

Festival každoročně navštíví přes půl milionu lidí včetně mnoha Čechů. Vystoupí zde přes 200 kapel a interpretů na více než 50 místech festivalového areálu, který denně pojme až 85 tisíc návštěvníků. Součástí programu jsou i divadelní vystoupení, kabarety či umělecké instalace. Česko bude na hudebním svátku na ostrově Óbudai v centru maďarské metropole zastupovat indierocková formace I Love You Honey Bunny a punkrockoví Pipes and Pints.

Ostrovní areál, který pořadatelé připravují už 21 dní před festivalem, bude disponovat 12 hudebními a 3 nehudebními pódii a dalšími 35 místy plných zábavy a zážitků. Rozpočet festivalu přesahuje na české poměry astronomických 800 miliónů korun. Sziget si zakládá i na skvělých podmínkách pro návštěvníky, a tak připraví více jak 100 speciálních kontejnerů se sprchami a záchody. Na festivalu bude nejen vyhrazená pláž břehu Dunaje, kde se můžete zchladit, ale i pohodová odpočinková zóna. Celý festival pojede non-stop a stále bude možnost si dát něco k jídlu, pití, vyrazit za muzikou nebo si jít zasportovat. Nikdo tak nemusí celý týden z ostrova vytáhnout paty.

Na snímky z loňského ročníku festivalu Sziget se podívejte v naší fotogalerii: