Kapela Zrní

Kapela Zrní Zdroj: Zrní.cz

Kapela Zrní pokřtí nové EP Spící v pražském Lucerna Music Baru a představí zde svůj zpěvník Já, Zrní!

Na konci října vydali Zrní novou nahrávku s názvem Spící, jedná se o EP tématicky navazující na předchozí desku Jiskřící. Kapela přichází také s autorským zpěvníkem Já, Zrní. EP Spící bude pokřtěno společně se zpěvníkem v pondělí 17.12. v Lucerna Music Baru v Praze. Jako host večera se představí Bára Ungerová z hudebního dua Dva.

EP Spící je souborem čtyř skladeb, jež původně měly být součástí alba Jiskřící. Vydání v tomto minimalistickém formátu má své opodstatnění, hlavním důvodem je jejich tématická podobnost. Oproti své původní podobě prošly všechny písně ještě menšími či většími úpravami. Kapela se znovu vrátila do studia Ondřeje Ježka, aby zde upravila mix, kde se s odstupem času jevilo, že by to šlo jinak a jednu písničku dokonce nahrála znovu ve svižnější verzi s přímočařejší aranží.

Nové EP kapely Zrní s názvem SpícíNové EP kapely Zrní s názvem Spící|Zrní.cz

Návštěvníky koncertního křtu čeká 17.12. v Lucerna Music Baru intenzivní zážitek, autentický pódiový projev a výborné hudební výkony. Zkrátka vše, na co jsou od jedné z nejuznávanějších kapel české alternativní scény zvyklí. „Spící už jsme pokřtili na začátku listopadu v Brně na Flédě, ale jak už se pro nás stává tradicí, křty děláme dva, a ten druhej, pražskej, bude v Lucerna Music Baru. Těšíme se, protože už víme, že bude plno, a tak to bude silný. S klukama zahrajeme celý Spící, hodně z Jiskřící a všechno možný z jinejch desek,“ přibližuje blížící se koncert zpěvák Honza Unger a dodává: „Připojí se k nám i moje žena Bára (jinak z kapely DVA) a zazpíváme duet Ať, písničku kterou se mnou zpívá i na desce a ke který jsme spolu natočili i videoklip!“

Zpěvník Já, ZrníZpěvník Já, Zrní|Zrní.cz

Jak už bývá zvykem, Zrní si pro fanoušky připravili opět něco navíc. Svým příznivcům nadělí ještě před Vánocemi speciální dárek. Zpěvník Já, Zrní je autorským počinem a jedná se o sbírku 30 ručně psaných skladeb proložených originálními ilustracemi. „Už máme hodně písniček a sami si nepamatujeme akordy těch starších. A tak jsme se rozhodli udělat zpěvník. Náš kytarista Jukla dal do kupy všechny noty a akordy a jeho žena Marie k nim udělala obrázky,“ dodává Honza Unger. Já, Zrní bude oslaveno v rámci koncertu v pražské Lucerně a ti, kteří by si chtěli zazpívat s kapelou, avšak neznají dokonale texty, mohou sbírku písniček využít přímo na místě.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti GoOut.cz >>>