Michal Prokop, Vlasta Redl a Vladimír Mišík

Michal Prokop, Vlasta Redl a Vladimír Mišík Zdroj: Profimedia.cz

Mišík, Redl a Ruppert. Michal Prokop si na Vánoční koncert zve zástupce 3 generací zpěváků

Hosty tradičního Vánočního koncertu Michala Prokopa & Framus Five budou zástupci tří českých muzikantských generací, kteří se na jednom pódiu exkluzivně sejdou pouze v rámci této velkolepé akce. Rockové veterány bude reprezentovat Vladimír Mišík, generaci, jež se do povědomí publika dostala v 80. letech, Vlasta Redl a generaci "Prokopových dětí" frontman kapely Monkey Business Matěj Ruppert. Vánoční koncert Michala Prokopa v pražském Foru Karlín se uskuteční 21. prosince. Vstupenky na koncert lze zakoupit v sítích GoOut a Ticketportal za zvýhodněnou cenu při nákupu do 30. září.

"S Vláďou Mišíkem už táhnem vedle sebe ty svoje káry českým bigbítem víc než padesát let, on hodně napřímo, já s různými zatáčkami. Ale po dvanácti letech mi bude opět ctí ho přivítat jako hosta vánočního koncertu a určitě si spolu něco střihneme," komentuje Michal Prokop pozvání Vladimíra Mišíka na svůj Vánoční koncert. Letenský bard vystoupí v sestavě přezdívané Čundrground za doprovodu kytaristy Pavla Skály a houslisty Vladimíra Pavlíčka.

Mišík s Prokopem k sobě mají dlouhodobě blízko. Kořeny jejich hudebních stylů jsou v podstatě bluesové, oba se průběžně dostali k originálnímu rockovému písničkářství. Mezi jejich kapelami Framus Five a ETC... občas přecházeli někteří muzikanti a mají v repertoáru i písně některých stejných autorů, například Petra Skoumala a Pavla Šruta.

Neméně originální osobností české scény je Vlasta Redl, nezaměnitelný moravský písničkář a autor řady zlidovělých songů. Ve Foru Karlín zahraje se svou Tichou partou (Matěj Morávek – kytara, Karel Macálka – klávesy, Martin Gašpar – kontrabas, Michal Žáček – saxofon).

"Vlasta Redl je o celou jednu muzikantskou generaci mladší. Zdá se mi, že dokázal spojit plnokrevný rock s moravskými folklórními kořeny naprosto přirozeně, nikoho lepšího u nás v tomto žánru neznám," říká na adresu svého hosta Michal Prokop.

Nejmladším z hostů letošního Vánočního koncertu Michala Prokopa je Matěj Ruppert, naturální zpěvák s obrovskou šíří výrazových prostředků, nejznámější z funk-soulové kapely Monkey Business, jejímž frontmanem je už osmnáct let.

Kromě vystoupení hostů čeká návštěvníky Fora Karlín samozřejmě bohatá nálož hitů Michala Prokopa a kapely Framus Five, která pokryje celých více než padesát let jejich společné dráhy. Koncert okoření fakt, že dva sóloví hráči kapely, kytarista Luboš Andršt a houslista Jan Hrubý, letos vstupují do „klubu sedmdesátníků“, ve kterém je jejich frontman čeká už dva roky. Luboš Andršt byl poprvé členem Framusu Five už na konci šedesátých let a zúčastnil se nahrávání slavného alba Město ER, Jan Hrubý měl zásadní podíl v první polovině 80. let na kvalitě a úspěchu alba Kolej Yesterday. Oba hudebníci s Michalem Prokopem také tvoří komornější akustické trio.