Video placeholde

Film o Miladě Horákové je ode dneška na Netflixu. Pustit si jej může až čtvrt miliardy lidí

Po Praze, Washingtonu a Sydney, kde byl snímek o Miladě Horákové slavnostně uveden za účasti tvůrců a značného zájmu médií, míří nyní MILADA do celého světa. Díky videotéce Netflix byl film přeložen do desítek jazyků a od dnešního dne bude dostupný ve více jak 190 zemích. Podle prvních reakcí zahraničních médií a diváků jde o silný a nadčasový příběh, který má šanci zaujmout diváky napříč kontinenty.  

Snímek režiséra Davida Mrnky, který v českých kinech vidělo již více než 100 tisíc lidí a vzbudil velký zájem i ze stran řady škol, které film vnímají i jako skvělý studijní materiál pro své žáky a studenty, bude díky Netflixu od pátku 12. ledna dostupný obrovskému množství diváků.

Snad jen s výjimkou Číny a Severní Koreje se tak se silným příběhem české hrdinky, která se stala symbolem neústupnosti a odporu komunistické totalitě a zvůli, bude moct seznámit doslova celý svět.

Miladu Horákovou ve filmu ztvárnila izraelsko-americká hvězda se slovenskými kořeny Ayelet Zurer, v dalších rolích se dále objevili Robert Gant, Aňa Geislerová, Vica Kerekes, Ivana Chýlková, Vladimír Javorský, Alena Mihulová, Marián Mitaš, Tatjana Medvecká či Hana Vagnerová.