Video placeholde

Žena v černém – odhalte tajemství vražedného kruhu

Báli jste se někdy tak moc, až jste začali být paranoidní? Filmový snímek adaptovaný podle knižní předlohy Susan Hill z roku 1983 se postará minimálně o to, že budete celých 90 minut v napětí. Poté, co je mladý londýnský právník Arthur Kipps vyslán na pohřeb jediné obyvatelky domu u Úhořího močálu, začne vnímat hrůzné události, které se místním rodinám a především dětem dějí. Nechte se vtáhnout do období anglického viktoriánského venkova a společně s Kippsem vyřešte záhadu dříve, než ohrozí život jeho malého syna. Film Žena v černém sledujte na stanici AMC již v neděli 25. června od 22:00 hodin.

 

Arthur Kipps je přesvědčen o tom, že s obstaráním klientčiny pozůstalosti, sídla Eel Marsh, bude za krátkou dobu hotov. To však ještě netušil, že se v přímořském městě dějí znepokojivé události, které ho nakonec přimějí zůstat o něco déle. Malé děti zde totiž začnou umírat za neobvyklých okolností, které mladého právníka nenechají chladným a tak se intuitivně pustí do vyšetřování na vlastní pěst. Jeho práci není nakloněna ani místní komunita, dokonce ani příroda, hladina okolních bažin se totiž každý den zvedne a odřízne jedinou přístupnou cestu, která k sídlu vede.

Natáčení snímku probíhalo v anglickém Peterborough a Layer Tower, které autenticky ztvárňují viktoriánské období Spojeného království a především vystihují tajemnou atmosféru duchařského hororu. Sídlo Eel Marsh, které je hlavním dějištěm záhad, se nachází v Cotterstock Hall v centrální Anglii. Ve filmu se objevují originální dobové hrací skříňky, hodiny a mechanické hračky, které pro natáčení zapůjčil sběratel. Pro podtrhnutí atmosféry 19. století se v jistých sekcích objevuje také Rolls Royce Silver Ghost, který je považován za nejcennější vozidlo na světě, jehož hodnota je odhadována na 35 milionů amerických dolarů.