Elfka ze Shannarových kronik podle MTV.

Elfka ze Shannarových kronik podle MTV. Zdroj: Profimedia.cz

Militantní erotika, bůh Billy a elfové: Hledání smyslu v internetovém světě za posledních 7 dní

Až nám za několik milénií mimozemští archeologové odmetou geologický nános z koster a prostřednictvím internetových archivů se pokusí najít odpověď na otázku, co jsme byli zač, stačí jim projet záznamy za jediný týden, aby o nás prohlásili jediné: „Zaplať pánbůh, že je po nich.“

Dojdou k tomu tak jako tak, ať narazí na týden před pěti lety nebo na ten, který máme právě za sebou. V posledních sedmi dnech (počínaje sobotou; mimozemšťanům bude koncept „pracovního týdne“ beztak galakticky vzdálen) se na internetu mírně pod hladinou radaru odehrálo následující:

Začalo to tím, že Billy Corgan ze Smashing Pumpkins ostře zakontroval proti spisovatelskému megalomanismu George R. R. Martina a oznámil, že jeho vlastní chystaná kniha už překročila 200 000 slov a nějakých 1000 stránek rukopisu. Jenže zatímco George R. R. Martin ve své nekonečné sáze Hra o trůny alespoň buduje obrovský fantastický svět, Billy Corgan píše stejně epicky jen SÁM O SOBĚ. Jeho životopis se bude jmenovat God is Everywhere, From Here to There – což volně přeloženo znamená Bůh je všude, odcamaď až potamtaď. A jméno boží je evidentně Billy.

Halelůja!Halelůja!|Profimedia.cz

Monumentální sebestřednost předvedl v posledních dnech také herec Sean Penn, který vypátral drogového kápa jménem El Chapo, udělal s ním rozhovor pro Rolling Stone a zvedl kotvy právě včas, aby El Chapa sebrala mexická marína. Zatímco pokračuje vyšetřování (jehož subjektem je i Penn), začíná se víc psát o tom, nakolik Pennův článek vypráví o El Chapovi – a nakolik vypráví o tom, jak hustý je Sean Penn. Jak hustý: a jak paranoidní. Při čtení jeho reportáže, která rozhovoru s protagonistou soutěže Mexiko hledá dealerskou superstar předchází, vychází například najevo, že Penn se mnohem více než toho, že ho sejme nějaký El Chapův El Mariachi, obává toho, že ho sledují vládní drony. Což pro něj v současné situaci není zrovna přilehčující okolnost.

Tam, kde se střílí, ale nemusí vždy vládnout nenávist. Ostrostřelbu v žhavou lásku se podařilo proměnit v oregonské kauze, při níž skupina ozbrojenců obsadila středisko národního parku s tím, že neodejdou, dokud vláda nesrovná situaci kolem šikanovaných farmářů, kteří odmítli prodat své pozemky. Výraznou postavou revolty je Ammon Bundy, který trvá na „ústavních právech“.

Výsledek se brzo dostavil: na Twitteru získal popularitu tag #bundyeroticfanfic, pod nímž se celá situace láme do homosexuálně laděné erotické romance s kapitolami následujícího kalibru:

- Jason přitiskl Jeda k polici knih „Ptáci Oregonu“; jeho dech byl sladký sušeným masem. Kdesi krákla rajka. (@colinmeloy)

- Neměli jídlo, ponožky ani náhradní spodní prádlo. Ale měli jeden druhého. Za chladných oregonských nocí je to všechno, co muž potřebuje. (@11spygod11)

- Jed pomalu stáhl Ammonovy podvlíkačky. „Vzali jsme si zpátky svou zem. Teď si vezmeme jeden druhého.“ (@bundymilitiaspy)

Existují ale i budovy, do nichž láska patří odjakživa: například sídlo Hugha Hefnera zvané Playboy Mansion, které je nyní na prodej za nějakých 200 milionů dolarů. To z něj podle médií dělá nejdražší domek na současném americkém realitním trhu – ale stejná média se ptají: opravdu to stojí za to? Navzdory všem těm hezkým fotografiím je Playboy Mansion ve skutečnosti k sehnání BEZ polonahých děvčat v bazénku, BEZ polonahých děvčat na červeném gauči i BEZ všech těch dalších lepých dívek nahoře BEZ. Navíc se celý vyprázdněný hambinec roztahuje na pěti akrech a má 29 pokojů a tenisový kurt, vinný sklípek, posilovnu, kino, hernu a zoologickou zahrádku... V čem je problém? Že to celé, včetně domnělých sexuálních katakomb ze 70. let, je ve značném stádiu rozkladu. Dům lásky bude potřebovat rekonstrukci – za další polovinu kupní ceny.

Prodám. Zn.: Bez bab.Prodám. Zn.: Bez bab.|Profimedia.cz

A rekonstruovat se bude i ve světě audiovizuální zábavy: věci, které máme rádi (ať již čistou heterosexuální, čistou homosexuální či třaskavě militantní láskou) se podle internetových serverů vrátí na naše obrazovky a stříbrná plátna: ale přece jen jinak, než jak jsme zvyklí. Vrátí se Šílený Max, se kterým ve filmu s podtitulem Zběsilá cesta předvedl sedmdesátiletý režisér George Miller o tři generace mladším hošíkům z branže, co to znamená „AKČNÍ FILM“.

Miller ale Maxe už režírovat nebude. Tak snad ho nedostane někdo pod 60 let věku. Vrátí se i Avengeři – a pokud na vás bylo těch pestrobarevných postav málo, v nové instanci Infinity War jich bude rovnou 67.

A vrátila se k nám i slavná generická knižní fantasy Terryho Brookse Shannarovy kroniky, která se tento týden dostala ke třetímu dílu. Televizní seriál z nich udělala MTV a přestože se podle seriálu The Shannara Chronicles zdá, že každý elf má v postapokalyptickém světě vlastního módního návrháře, vypadá to krásně. A pokud budeme mít to štěstí, že mimozemští archeologové v budoucnosti narazí jen na ten Shannarův kousek serveru uloz.to, možná nad námi – alespoň pro tenhle týden – tu laserovou hůl nakonec nezlomí.