Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio Zdroj: ČTK/ZUMA/Gao Jing

Vlk z Wolfsburgu? DiCaprio bude točit film o skandálu Volkswagenu

Alespoň někomu udělal skandál Volkswagenu s fixlováním testů naftových motorů radost. Není to pochopitelně nikdo ve Wolfsburgu, ale novinář Jack Ewing, ekonomický zpravodaj deníku New York Times. Ten totiž dnes prodal filmová práva na svou ještě nenapsanou knihu o "dieselgate" jednomu z největších hollywoodských studií Paramount Pictures a také produkční společnosti Leonarda DiCapria Appian Way.

Oznámila to společnost Paramount Pictures a Ewingova literární agentka Marly Rusoffová. Ewing ostatně mohl slavit už minulý týden, protože to už prodal vydavatelská práva na knihu, která nemá ještě ani název, vydavatelskému domu Norton za „šestimístnou sumu“. Podle agentky bude kniha pojednávat o tom, jak filozofie „více, lépe a rychleji“, díky níž se Volkswagen na jaře stal největším výrobcem aut na světě, vedla k největšímu skandálu v 78leté historii firmy.

Leonardo DiCaprio patří k největším bojovníků za ekologii v Hollywoodu. Na podporu životního prostředí neváhá vynaložit velké sumy peněz nebo se osobně účastnit různých ekologických kampaní. Zda bude ve filmu hrát zatím není jasné, stejně jako kdo bude film režírovat. Naposledy DiCaprio zářil ve filmu Vlk z Wall Streetu.

Jack Ewing je jedním z nejzkušenějších ekonomických novinářů v amerických médiích. V současné době je evropským ekonomickým zpravodajem New York Times, předtím pracoval v týdeníku Business Week.