Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Karel Gott versus Adam Mišík, olympionička Eva Samková versus Marek Eben. Kdo koho si váží?

Reflex nabídl několika mladým lidem, kteří září ve své profesi, aby si vybrali libovolného člověka, jehož si váží a s nímž by se chtěli setkat. Během setkání pak vznikl společný portrét. Dotyční se ve většině případů viděli vůbec poprvé.

Zpěvák Adam Mišík, nejmladší z oslovených, se rozmýšlel nejdéle. Čas se krátil a Adam každý den žádal o další. „Probíral jsem to i s kamarády a oni si taky myslí, že je to dobrý nápad. Já si toho člověka považuju čím dál víc, protože zjišťuju, jak náročné je pohybovat se v showbyznysu. A on je absolutní profík, už strašně dlouho. Takže Karel Gott,“ prohlásil nakonec Adam Mišík.

Nejslavnější český zpěvák pak reagoval okamžitě: „Bude mi ctí. Vážím si toho, že si mě Adam Mišík vybral.“

Jako první se z vybraných dvojic viděli herec Kryštof Hádek a generál-hrdina, Jaroslav Klemeš. Nejdřív spolu navštívili kryptu chrámu sv. Cyrila a Metoděje, kde parašutista Klemeš vzpomínal na svého kamaráda Josefa Valčíka. Známý neurochirurg Vladimír Beneš zase uvítal herečku Terezu Voříškovou ve své pracovně na klinice Ústřední vojenské nemocnice. Olympijská vítězka Eva Samková si „vybrala“ Marka Ebena a potkali v nahrávacím studiu. Zpěvačka Sára Vondrášková se pak se svým idolem, Martou Kubišovou, seznámila až přímo v ateliéru při focení.

Obálka 26Obálka 26|ReflexVelké téma o tom, kdo si koho v Česku váží, čtěte v novém Reflexu, který vyjde ve čtvrtek 26. června.