John Malkovich

John Malkovich Zdroj: Profimedia.cz

Tip na filmový večer: Úlety Johna Malkoviche

Poněkud nevypočitatelná filmová hvězda John Malkovich si jako šedesátník užívá v módním byznysu, a práci ve filmu bere, jen když ho baví. Populárního holohlavého rebela můžete teď najít i v online kině  - IVIO.tv.

Říkejte mi KubrickŘíkejte mi Kubrick|ArchívŘíkejte mi Kubrick

V 90. letech se prý jistý Angličan několik týdnů vydával za režisérskou legendu Stanleyho Kubricka. Protože autor Vesmírné odysey se úzkostlivě stranil publicity, nikdo přesně nevěděl, jak vypadá. A právě toho využil Jack Conway, aby na neexistující projekt získal peníze od důvěřivých pošetilců. V komedii inspirované skutečným příběhem dává John Malkovich své charisma do služeb okouzlujícího podvodníka.

http://ivio.tv/813/Rikejte-mi-Kubrick

REDRED|ArchívRED

Akční komedie plná hereckých hvězd důchodového věku – to je nápad, který si před čtyřmi lety získal takový divácký zájem, že si pak vynutil pokračování. Ve snímku inspirovaném comicsovou předlohou Warrena Ellise se sešli Bruce Willis, Helen Mirrenová a Morgan Freeman. S ironickým nadhledem jim sekunduje John Malkovich v roli protřelého Boggse.

http://ivio.tv/880/Red

TransportTransport|ArchívTransport

V partech padouchů to Johnu Malkovichovi vždy znamenitě sluší. Výjimkou není ani válečné drama odehrávající se v zimě roku 1946 v sovětském zajateckém lágru. Jako strážkyně zde slouží Rusky, které se na německých zajatcích mstí za smrt svých blízkých.

http://ivio.tv/1727/Transport

Kronika mutantůKronika mutantů|ArchívKronika mutantů

Béčkový sci-fi horor inspirovaný deskovou hrou na hrdiny se odehrává v roce 2707, během zběsilého válečného konfliktu. Mezi bojující velmoci se postaví armáda monster, které čelí komando vedené zkušeným důstojníkem zaštítěným pevnou náboženskou vírou. Vedle drsného Rona Perlmana si na nájem přivydělává i John Malkovich.

http://ivio.tv/795/Kronika-mutantu