Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Never more Radce Třeštíkové a jejímu po(r)noru na dno literatury a vkusu obecně

Proč to ta paní dělá? Aby přitáhla pozornost? Protože je na ní závislá? Každá závislost se stupňuje, a tak Radka Třeštíková přitvrzuje i ve svém písání. Její „román“ Kde jsi, když nejsi v našem redakčním hodnocení dostává pět análních kolíků z pěti. O análních kolících něco vědí i členové skupiny Mötley Crüe, ale ani jejich veřejné výstupy nejsou moc zábavné. A zpěvačka Céline Dion nás pro změnu trápí tím, že veřejně nevystupuje – ale o to častěji to slibuje.

Kateřina Kadlecová: Nové čtivo z dílničky RADKY TŘEŠTÍKOVÉ je ryzí pornografie. Pokud typickou čtenářku kdysi solidní autorky odpočinkových próz neznechutí už anální kolík na první stránce právě vydaného „románu“ s názvem Kde jsi, když nejsi, nejspíš ji dostane některý z tisíců vulgarismů nejhrubšího zrna, případně sexuální scény tak explicitně, trapně, snad až parodicky podané, že se je věru budu stydět citovat v letošní Bad Sex Award Reflexu. Kam se hrabe braková Coura Jany Bernáškové; až tady jsme, přátelé, na dně vkusu a soudnosti.

Veronika Bednářová:Courage World Tour, koncertní TURNÉ CÉLINE DION, nositelky Oscara za titulní píseň k Titaniku, bylo znovu zrušeno. V Praze měla vystoupit 6. 3 2024. Je to prekérka: turné, a tudíž i plánovaný koncert v O2 areně 21. 5. 2020 se nekonaly kvůli covidu, následně byly odsouvány ani pražské termíny 24. 5. 2021, 22. 6. 2022, 24. 2. 2023… K dalšímu zrušení na příští rok také došlo ze zdravotních důvodů, nicméně zpěvačka dle svých slov s těžkou neurologickou nemocí bojuje a doufá, že své fanoušky ještě uvidí. My pevně doufáme s ní.

Vojtěch Rynda: O rockové skupině MÖTLEY CRÜE je zase slyšet. Producent Bob Rock spekuluje nad tím, jestli baskytarista Nikki Sixx vůbec něco nahrál na první čtyři desky (před čtyřiceti lety!). Množí se důkazy, že Sixx nehraje ani teď a na koncertech využívá playback. Kytarista Mick Mars se se skupinou soudí o to, že ho vyšoupla a sáhla mu na honoráře. Sice se pro tentokrát novinky týkají jiných členů než zpěváka Vince Neila (kdysi zabil kolegu) nebo bubeníka Tommyho Leea (domácí násilí), ale stejně to nejsou zprávy, o něž bychom stáli. Kapela, která přestala být hudebně relevantní v roce 1994, hraje 2. června na letišti v pražských Letňanech.