Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Pusťte kostky do kina! Never more streamingovému vězení filmu Tetris

Kina bývají plná blbostí – a mnohé filmy, které by na velkém plátně rozkvetly, se přitom krčí na streamingových službách a malých obrazovkách. Jako třeba teď Tetris o bitvě, jak dostat slavnou videohru ze SSSR, kde vznikla. A pak nás mrzí věci, které se do světa naopak nemusely dostat vůbec, jmenovitě aprílový humor ČSFD nebo soudní pře Gwyneth Paltrow.

Kateřina Kadlecová: Kdykoli vidím na nějaké streamingové službě výtečný film, který by si zasloužil velké plátno, je mi to zvláštně líto, i když je moje telka velká – ještě jsem se zjevně nepřehoupla ze starých časů. Pokud máte šanci, mrkněte se na Apple TV+ na drama Tetris Jona S. Bairda. Dvě hodiny s Taronem Egertonem v hlavní roli obchoďáka s legendární videohrou se odehrávají v předvečer rozpadu SSSR a já na ně CHCI JÍT DO KINA – kde nebudou.

Vojtěch Rynda: Na webu Reflex.cz jsme 15. března spekulovali, kdo by hrál v seriálu The Last of Us, kdyby se natáčel v Česku. Padla jména Jiří Langmajer a (nepřímo) Eliška Křenková. O dva týdny později přišli na portálu Česko-Slovenská filmová databáze s aprílem, že se natáčí česká verze The Last of Us s Langmajerem a Křenkovou v hlavních rolích. Milé ČSFD, máme vás rádi a používáme vás, ale když chcete dělat humor, zkuste si vymyslet vlastní.

Veronika Bednářová: Byl to klasický soudní spor „on řekl, ona řekla“ – obě strany vinily ze srážky na lyžích na mírném utažském svahu tu druhou. Byl tu důchodce Terry Sanderson jako člověk, který se údajně snažil zneužít bohatství a slávy oscarové herečky GWYNETH PALTROWOVÉ. Byl to prý nejsledovanější soudní spor v USA od případu Johnny Depp versus Amber Heardová, po osmi dnech dopadl ve prospěch Paltrowové, takže si můžeme oddechnout. Ale proboha, koho to zajímá?