Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Marek Douša

Never more Rogeru Watersovi, který zpívá krásným modrým očím Volodi Putina

Takový by to byl pěkný námět pro rockovou operu! Muzikant, který za války proti velkému zlu přišel o otce a svůj žal promítl do protitotalitních písní i celých koncepčních alb, se na stará kolena do jiného velkého zla zakouká. Mohl by ji napsat třeba... ne, Roger Waters ne, tolik sebereflexe bývalý člen skupiny Pink Floyd nemá. To, že Jiří Pospíšil zato má několik zadků a mohl by tedy i v kinech sítě AMC, kde probíhá cenová segregace, sedět na více židlích, je vedlejší.

Marek Gregor: Na žádost ruské strany promluvil k Radě bezpečnosti OSN zakladatel skupiny Pink Floyd ROGER WATERS. Sice prohlásil, že „moskevská invaze u sousedů je ilegální“, ale hned dodal, že věří, že byla vyprovokovaná a mělo by se okamžitě uzavřít příměří. Pomateného Waterse usadil ukrajinský velvyslanec u OSN Serhij Kyslycja, jenž připomněl skladbu Pink Floyd Another Brick in the Wall: „Pro jeho bývalé fanoušky musí být smutné sledovat, jak ochotně přijal roli cihly ve zdi – zdi ruské dezinformace a propagandy.“

Kateřina Kadlecová: JIŘÍ POSPÍŠIL zůstane europoslancem a členem výboru pro právní záležitosti. Zároveň se má stát náměstkem pražského primátora pro kulturu, cestovní ruch a památkovou péči. Samozřejmě hodlá zůstat ve správní radě Musea Kampa, i když už jen jako řadový člen, ne její hlava. Kumulaci funkcí přitom TOP 09, jejímž je Pospíšil členem, velmi kritizuje stejně jako třeba lemplovskou pracovní morálku poslance Babiše… Jestli směrování pražské kultury a náročné otázky památkové péče nejsou prací na plný úvazek, tak už nevím co jiného.

Veronika Bednářová: Americký MULTIPLEXOVÝ GIGANT AMC THEATRES se rozhodl pro zvláštní zdražení. Lidé prý ve Spojených státech nechodí do kina jako dřív, a tak se nejrozsáhlejší řetězec kin na světě rozhodl, že diváci zaplatí víc peněz za lepší sedačky v prostředních řadách. Pravdu má v tomto případě herec Eliah Wood, představitel Froda v trilogii Pán prstenů, který se nechal slyšet, že změna pokutuje lidi s nižším příjmem a odměňuje ty bohatší. Nezbývá než doufat, že v Evropě podobná krátkozrakost nikoho nenapadne.

Never more Rogeru Watersovi, cihle ve zdi ruské propagandy.