Dylan Moran vystupuje už 4. dubna v Kongresovém centru.

Dylan Moran vystupuje už 4. dubna v Kongresovém centru. Zdroj: Andy Hollingworth Archive

Dylan Moran vystupuje už 4. dubna v Kongresovém centru.
Dylan Moran vystupuje už 4. dubna v Kongresovém centru.
Dylan Moran vystupuje už 4. dubna v Kongresovém centru.
4
Fotogalerie

Dylan Moran se po sedmi letech vrací do Prahy s novou show We Got This

Dylan Moran je označován jako “Oscar Wilde komedie”, což je tak neurčité a nehorázné, že se mu to určitě musí líbit. Jeden z nejlepších stand-up komiků současnosti se po dlouhých sedmi letech vrací do Česka se svou nejnovější show We Got This.  

České publikum zná Dylana Morana hlavně jako excentrického, alkoholického, líného, nenávistného a mimořádně sympatického knihkupce Bernarda Blacka z britského sitcomu Black Books. Dodnes je mimochodem na ČSFD řazen jako třináctý nejoblíbenější seriál. Dylan Moran jako hlavní komediální mozek za seriálem taky pochopitelně psal scénáře, nicméně Black Books jsou jen vrcholkem ledovce jeho komediálního talentu. 

Drží cenu BAFTA, což jsou v podstatě britští Oscaři, a Perrier Award, což je zase skotská komediální cena. Objevil se v takových trhácích jako Notting Hill nebo v Soumraku mrtvých Edgara Wrighta. A hrál hlavní roli v mimořádně morbidní komedii V hlavní roli já, kterou byste měli vidět. Dylan Moran je i malíř. Jeho tvorba je, hm, řekněme unikátní. A trochu znepokojivá.

Fanouškům comedy je ale známý hlavně jako stand-up komik.

We Got This

Moranova stage persona unaveného muže ve středních letech, který má už všeho, ale úplně všeho po krk, byla vždycky nakažlivá. A evidentně se nikdy neunaví. Moranův šarm a observační humor s temným twistem ve vás vyvolá pocit, že taky chcete s cigaretou a červeným vínem glosovat absurdní situace z médií, společnosti a svého života. Ostatně je důvod, proč byl před deseti lety Bernard Black životním vzorem bambilionu mileniálů.

No a s novou stand-upovou show přijíždí Dylan Moran po sedmi letech zpět do Prahy. Bude to v Kongresovém centru 4. dubna, cena lístků se pohybuje mezi 890 a 1590 korunami a je to od patnácti let. Mládeži nepřístupno, budou se řešit dospělácké věci. A nadávat. A férové varování, celé vystoupení je v angličtině bez překladů a titulků.

Představení se jmenuje We Got This, tedy “To zvládnem”. Což upřímně pochybuji, ale když to říká Dylan Moran, kdo jsem já, abych pochyboval. Lístky můžete najít na GoOutu a uvidíme se tam.