Variace podruhé přinesou mimořádné filmy a koncerty

Variace podruhé přinesou mimořádné filmy a koncerty Zdroj: red

Variace podruhé přinesou mimořádné filmy a koncerty
Variace podruhé přinesou mimořádné filmy a koncerty
Variace podruhé přinesou mimořádné filmy a koncerty
3
Fotogalerie

Variace podruhé přinesou mimořádné filmy a koncerty

Po úspěšném loňském pilotním ročníku se do podzimních Karlových Varů vrací projekt Variace 2022, jehož organizátory jsou MFF Karlovy Vary a Česká filharmonie. Ve dnech 11. a 12. listopadu nabídnou Variace mimořádný program koncertů a filmových představení.

Jsme velmi rádi, že projekt, při jehož pořádání se spojily dvě tradiční české kulturní značky - Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a Česká filharmonie, se setkal s tak příznivým ohlasem diváků. Věřím, že letošní program výjimečných filmových titulů a koncertů, připravených speciálně pro Variace, bude opět kulturní událostí pro obyvatele Karlových Varů i jejich návštěvníky,“ říká prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

„Město Karlovy Vary má obrovský potenciál a určitě by se zde mělo odehrávat víc akcí než jen filmový festival. Je to město jako stvořené pro jakýkoli typ eventu. Cítili jsme příležitost, jak nabídnout zajímavý program i mimo tradiční festivalové období,“ dodává výkonný ředitel MFF Karlovy Vary Kryštof Mucha. Pro filmový program letošních Variací vybral dramaturgický tým karlovarského festivalu tři mimořádné snímky, které budou moci diváci zhlédnout na sobotních představeních v kině Čas. Vstupenky na všechny filmy budou k dispozici v kině Čas a jeho předprodejích.

Jedno z našich oblíbených festivalových kin nabídne trio exkluzívních filmů spadajících suverénně do kategorie úžasná audiovizuální podívaná s jedinečnými hereckými výkony a silným emocionálním nábojem,“ říká umělecký ředitel MFF KV Karel Och. „Dva z nich jsou zbrusu nové, zatímco speciální projekcí filmu Melancholia Larse von Triera upozorňujeme na zásadní filmovou událost letošního podzimu, obnovené premiéry hned devíti snímků enfant terrible nejen dánského filmu v českých kinech a na platformě KVIFF.TV.“