Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Never more předsudkům, které do 21. století nepatří

Veronika Bednářová: Never more dávám nám, tedy časopisu Reflex, který už od začátku září – jistě ne ve zlém – suší ve svých zásobách aktuální profilový rozhovor s právničkou a odborářkou ŠÁRKOU HOMFRAY, autorkou nové knihy Proč jsme tak naštvané o nerovné pozici žen na českém trhu práce. Ten rozhovor byste si přitom měli přečíst právě teď. Mezitím si tedy aspoň kupte tu knihu…

Jana Bohutínská: Zatímco se s nadšením i u nás v Česku hlásíme ke křesťansko-židovské kulturní tradici, vytěsňujeme, kolik jsme z ní zdědili nejrůznějších předsudečných strategií a fobií, včetně směšování náboženské morálky se sekulárním právem. Předsudky jsou naučená rutina, zvyk, který je potřeba v demokratické společnosti změnit. Do jakého pekla vedou, jsme viděli na Slovensku, při brutální dvojnásobné VRAŽDĚ PŘED GAY BAREM Tepláreň v samém srdci Bratislavy.

Vojtěch Rynda: RED HOT CHILI PEPPERS letos vydali nové album: sedmnáct písní, přes sedmdesát minut. A pak letos vydali ještě jedno nové album: dalších sedmnáct písní, zase přes sedmdesát minut. To je o dvě alba a o necelých sto čtyřicet minut víc, než měli Red Hod Chili Peppers letos vydat (dvě nebo tři ucházející písničky se mezi tou záplavou zvuků přece jenom najdou). Kluci, trochu míry a soudnosti, proboha, stejně vám to pořádně nehraje už od roku 1995, kdy jste vydali trestuhodně nedoceněnou desku One Hot Minute..

Never more nesmyslným předsudkům, které vedou k nenávisti.