Viktor Preiss se vrací na prkna Divadla Viola

Viktor Preiss se vrací na prkna Divadla Viola Zdroj: Michal Protivanský

A přece se hraje! Legendy Divadla Viola se vrací na scénu. Sledujte představení online

Navzdory prvotní paralýze a prognóze těžkých následků, se kterými se bude v následujících měsících a dost možná i letech potýkat, kultura žije! A čile k světu se má i nejmenší velké divadlo v Praze, za které bývá trefně označována Viola. Ta je už 56. sezonu dějištěm intimních setkávání diváků s uměním a chce jím být i nadále. Pro její jedinečnou atmosféru si ji totiž zamilovali nejen oni, ale také herecké legendy jako Radovan Lukavský, Karel Höger, Rudolf Hrušínský, Dana Medřická, později Jan Kačer, Jana Hlaváčová, Hana Maciuchová, Boris Rösner nebo Eliška Balzerová. A také Viktor Preiss, který se teď na její prkna vrací.

A přece se hraje! Další z řady večerních přenosů z Divadla Viola ve středu 29. dubna ve 20:00 bude mít hvězdné obsazení. Herec Viktor Preiss, koncertní klavírista Ivo Kahánek a jazzový pianista a hudební skladatel Emil Viklický, tři jedinečné osobnosti různých uměleckých oborů se potkají ve známém pražském divadle. Každý z nich poznal Violu po svém a všichni mají její útulný prostor rádi.

Vzpomínky a vyprávění Viktora Preisse, Iva Kahánka a Emila Viklického u klavíru mohou diváci zdarma sledovat živě na webu internetové televize Mall.tv, nebo v jejích mobilních a smart TV aplikacích. Součástí přímého přenosu bude i dražba jedné z hercových grafik, které jsou neprodejné. Výtěžek z charitativní aukce stejně jako ze sbírky na dárcovské platformě Donio.cz, do které lze přispět částkou v libovolné výši, půjde na podporu Divadla Viola.

Kromě legendárního Viktora Preisse je v rámci série #kulturažije na Mall.tv k vidění také představení Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, Misantrop v nastudování ústeckého Činoherního studia, Velvet Havel z repertoáru Divadla Na zábradlí nebo Kouzelná flétna v podání Dejvického divadla.

 

Představení A přece se hraje... s Viktorem Preissem, Ivo Kahánkem a Emilem Viklickým sledujte zde: