Causa Voskovec

Causa Voskovec Zdroj: Reflex.cz

Marie Rottrová a Meky Žbirka zazpívali na koncertě Reflexu věnovaném Jiřímu Voskovcovi

Po loňské májové noci na Kampě, kde jsme společně slavili dvacáté narozeniny našeho časopisu, jsme na sobotu 25. června přichystali další hudební seanci.

 

Tentokrát jsme využili výročí Jiřího Voskovce k tomu, abychom v písničkách Osvobozeného divadla „vykoupali“ několik zpěváků, kteří nás přenesli do atmosféry třicátých let minulého století. Festival United islands of Prague nám na sobotní podvečer půjčil „stage“ na pražském ostrově Žofín a Konzervatoř Jaroslava Ježka hned dva špičkové big bandy.

 

Video placeholde
Causa Voskovec - Marie Rottrová • Reflex.cz

 

Na uvítanou dostal každý příchozí na památku placku Reflexu (kdo se  mobilem vyfotil se Zeleným Raoulem v životní velikosti, dostal hned dvě), se kterou Vás v úvodu koncertu v publiku vyfotl Jan Šibík. A uznejte, být na Šibíkově fotce, navíc v době míru, komu se to poštěstí?

 

 

Jan Šibík také zároveň vyhlásil soutěž o nejlepší fotku z United Islands: a tak neváhejte a své fotografie nám posílejte na adresu rxonline@reflex.cz!

 

Od půl páté rozehříval publikum big band Milana Svobody a od šesti hodin již začala zpívaná část večera s velkou kapelou Jana Hály. Za Voskovce a Werichy se „převlékli“ Gipsy.cz., Aneta Langerová, Meky Žbirka, Václav Havelka a  Marie Rottrová.

 

Video placeholde
Causa Voskovec - Václav Havelka • Reflex.cz

 

Vrcholem večera se pak stal duet Anety Langerové s Marií Rottrovou. Společně zazpívaly píseň Život je jen náhoda. Díky za vaši návštěvu!