Zrzavá barva vlasů je totiž způsobena vyšší hladinou estrogenu.

Zrzavá barva vlasů je totiž způsobena vyšší hladinou estrogenu. Zdroj: red

JXD: Zaveďme parkovací místa pro zrzavé ženy! Jsou sexuálně vstřícnější

Přišel mi až dojemně naivní dopis od čtenáře, který zjevně nikdy nečetl nic od Sigmunda Freuda. Anebo je křesťan či idealista, který na ženách posuzuje krásu duše. Proto jej překvapila parkovací místa pro ženy před nadnárodním fastfoodem – a vůbec nechápal, proč vůbec byla zřízena. Dovolím si – kdyby to nebylo jasné dalším čtenářům – věc stručně vysvětlit.

Přišel e-mail od čtenáře a mne rozesmutnilo, že už na Freuda nedochází. „Onehdy jsem však narazil na něco, co sice vypadá jako maličkost, která ovšem přispěla k pocitu, že jsem se cítil jako muž opravdu diskriminovaný, a protože jsem Vaším pravidelným čtenářem, napadlo mě, že to bude téma pro Vás. Na dálnici D10 z Prahy směrem na Liberec na prvním odpočívadle s čerpací stanicí se nachází jedna z restaurací mezinárodního, původně amerického fastfoodového řetězce. A tam jsem narazil na takovou zvláštnost. Totiž na speciální parkovací místa vyhrazená pro ženy, které se nachází, a to jistě ne bezdůvodně, hned vedle vstupu. Nevím, co tím výše jmenovaná společnost chce sdělit široké veřejnosti, ale mě napadly hned tři možné důvody zřízení takových stání. Za prvé, buď jsou ženy obecně handicapované, protože jedině handicapovaný člověk neujde těch pár metrů navíc z běžného parkovacího místa. Za druhé, ženy jsou obecně špatnými řidičkami, a tudíž potřebuji speciální parkovací místa, anebo za třetí: A to se mi zdá nejpravděpodobnější! V rámci přehnané genderové rovnosti jsou ženy upřednostňovány i tam, kde to snad ani není nutné. Jsou to sice jen spekulace, ale můj pocit diskriminace z hlediska pohlaví přetrvává. Jen pro úplnost dodávám, že jsem fastfood nijak nekontaktoval, tudíž nemám žádné její oficiální stanovisko.“

Co oceňujeme na ženách

Darwin, Freud, Dawking a don Juan spolehlivě osvětlili, že na ženách nejvíce oceňujeme, že s nimi můžeme souložit. Na sex myslíme neustále, je naší hlavní řídicí silou, sobecký gen nás žene šířit vlastní geny do každé dostupné vaginy, a když už nemůžeme šířit, tak alespoň koukáme. Proto je naprosto samozřejmé, že se zřizují zvláštní a pohodlná parkovací místa pro ženy, protože to zvyšuje pravděpodobnost, že parkující žena ocení snahu manažera, který tato místa zařídil, nebo zprostředkovaně za jeho snahu ocení i pouhého prodavače ve fastfoodu a dojata tou péčí, svolí k sexu. I když je taková možnost poměrně málo pravděpodobná a stává se asi jen výjimečně, pro šíření svých genů dělá zdravý samec i úkony, které mají malou pravděpodobnost uspokojení libida, ale někdy přece jen vyjdou.

Druhým faktorem je, že když už nemůžeme rovnou předávat geny, tak se alespoň rádi podíváme. Při vystupování z auta a nastupování do něj se ženy často předklánějí a vítr jim odhrne sukni a zcela pravidelně je jim při tom dobře vidět do výstřihu. Proto je chvályhodné, že mají parkovací místa vyhrazena před okny restaurace, aby měli fastfood konzumující muži při jídle kam koukat.

A co zrzavé?

Jsem obdivovatelem práce profesora Flegra. V jednom ze svých četných výzkumů zkoumal sexualitu zrzavých žen. A vědecky potvrdil, co jsem si, podobně jako řada mých přátel myslel na základě osobní zkušenosti už dávno. Jeho výzkumy sexuálních preferencí potvrdily, že zrzavé ženy se obecně považují za zajímavé a přitažlivé. Zrzavé ženy měly také v průměru za život více sexuálních partnerů než průměr. A jak všichni víme, o tom, zda bude sex, nerozhoduje mužova poptávka, ale nabídka ze strany ženy. Či alespoň ochota podvolit se souloži. Takže si z výzkumu pana profesora dovoluji odvodit, že zrzavé víc dávaj. Proto bych považoval za plně legitimní požadavek, aby – ještě blíže k oknům fastfoodu pro průměrné ženy – byla vyhrazena parkovací místa pro zrzavé. Když dávaj, tak ať jsou co nejblíž!