Jaroslava Pokorná Jermanová

Jaroslava Pokorná Jermanová Zdroj: Blesk:Michal Protivansky/CNC

Karel Steigerwald: Rathovi dědici v kraji hejtmanky Pokorné Jermanové aneb Analýza nesmyslů za 5 milionů

Číslo 5695 sledovalo ve středočeském kraji aktuální dění za 35 000 korun měsíčně, jiné číslo analyzovalo hudební festivaly za 45 000. Na takové a podobné nesmysly utratila hejtmanka ročně asi 5 milionů korun. Přišel na to vtipný Kalousek, patrně mu to kdosi naprášil. Podá trestní oznámení. Zastupitelé kraji chtějí, aby to hejtmanka vysvětlila.

Hejtmanka nemá co vysvětlovat, to je její soukromá věc, co vysvětlí. Věcí voličů je, aby to policie ne vysvětlila, nýbrž vyšetřila. A to s rychlostí poměrně velkou, protože ty činy jsou jednoduché. I laik postřehne, že například sledování analýzy hudebních festivalů za 45 000 měsíčně či sledování aktuálního dění za 35 000 je krádež. Za tři či čtyři měsíce mohou být pachatelé v kriminále. To si zapamatujte a sledujte ty nekonečné prodlevy, odklady, mlžení, tupé a nesmyslné výmluvy, jen aby věc trvala tři až čtyři roky, případně k soudu nikdy nedošla.

Nedivte se, že za těchto okolností lidi kradou rádi. Věc neměl oznamovat veřejnosti všetečný politik Kalousek, (dobře, že oznámil), nýbrž kontrolní, revizní a policejní orgány státu. Kalouska to může bavit i štvát. Z ničeho tak jasného sám nebyl nikdy obviněn a jak si užil, že prý nařezával padáky… Věcně ta Jermanová má být kořistí kontrolních a mocenských orgánů státu. Pokud nepřišly na to, na co přišel Kalousek, měly by být potrestány. Rozpuštěny bez náhrad, pro výstrahu zmrskány a někde ukazovány. Byly slepé k strašlivě pitomému rozkrádání!

Tak to nenapíšu

Z Kalouskova udání se lehce udělá věc politická a politici ji utopí v hádkách. Stát má své odborné procedury. Kdyby konal svižně a racionálně bez politického zabarvení, pachatelé ze středočeského kraje by za tak průhledné podvody seděli v base už vloni. Ale znáte to, odklady, prodlevy, zamlžování, nikdo nic nevidí, trest nikde. Od Babiše až po ty rybky dole.

Poučení: Bublina protikorupčních a čistých bojovníků z hnutí ANO splaskla. Kradou jako ostatní. Je to nepochopitelné. Jediným vysvětlením je zkušenost, že je nikdo nikdy nechytí a když chytí, bratři to zamlží a nešťastníka z toho vysekají pomocí všelijakých politických omáček. Všemu tomu se vyšklebují nejúspěšnější mistři Rath a Babiš. Napsat to ale nesmím, nejsou (budou někdy?) platné rozsudky. Tak to nenapíšu.

Zbytečný text

Krade se ve všech politických stranách, kde to jde, čili tam, kde ty strany mají moc. Nikdo není schopen to zastavit, rozmotat a trestat. Kradlo by se snad méně. Voliči by měli sledovat, který politik chce zavést systémové a hluboké kontrolní i trestající systémy státu tak, aby byly skutečně nezávislé a skutečně kontrolní a aby do nich politici nemohli strkat záchranné nosy, když to někde praskne a aby je Rathové za ty nosy nemohli celé roky vodit.

Vtip trestů má být v tom, že jsou neodvratné, neochvějné a že přijdou brzy. U nás létají obviňování i žaloby jako chuchvalce bláta, jímž po sobě beztrestně vrhají politici, aby dokázali, že ti druzí politici jsou větší zloději než oni. Vynikl v tom právě Babiš, sám trestně stíhaný, zablátil kdekoho s okouzlující drzostí. A podle předsedy vlády se jede i ve Středočeském kraji. Už slyším ten argument: presumpce neviny a vy o ní píšete jako by kradla! Ne, píšu o ní jako o hejtmance, která platila za analýzu koncertů 45 000 měsíčně.

Kradení veřejných peněz novým zlodějům prochází jako těm starým. ANO nic nového nepřineslo, naopak. Je u moci, krást je kde a krytí je silné. Aby nebylo pochyb, naprostou zbytečnost tohoto textu si uvědomuji.

Krajské volby 2020 ve Středočeském kraji >>>