Jaromír Soukup

Jaromír Soukup Zdroj: Reprofoto TV Barrandov

Jaromír Soukup založil politické hnutí. Jmenuje se originálně: List Jaromíra Soukupa

Ztrácíte přehled o tom, zda Jaromír Soukup na své TV Barrandov moderuje pořadů 10 nebo už 13? Vaše tápání se může prohloubit, protože svérázný majitel médií, který se snaží vystupovat i jako televizní novinář, již nově provozuje i politické hnutí. Zatím první. Oznámil to pochopitelně v jednom ze svých vlastních pořadů. Hnutí se jmenuje podobně jako pořady majitele TV Barrandov – List Jaromíra Soukupa.

Soukup již včera večer prostřednictvím svých médií avizoval, že se ve svém dnešním večerním pořadu Moje zprávy chystá vydat zásadní prohlášení. Většina tuzemských médií spekulovala, že se mediální magnát chystá oznámit svou kandidaturu do Evropského parlamentu. To se ovšem nestalo. „Úderem dnešního dne zakládám politické hnutí List Jaromíra Soukupa, jehož cílem je hájit české národní zájmy před zkorumpovanými oligarchy a politiky,“ prohlásil ve svém pořadu Jaromír Soukup. A pokračoval: „Udělejme z Česka místo, kde na špatná rozhodnutí státu nedoplácí obyčejní lidé." Soukup chce zavést trestní odpovědnost politiků za to, že nám „jednoduše zdražují život“. Kam se nové politické hnutí bude dále ubírat a v jakých volbách postaví své kandidáty (kandidáty Jaromíra Soukupa), je ovšem ve hvězdách.

Jaromír Soukup v roce 1991 založil mediální agenturu Médea, které je majoritním vlastníkem. Ta v ČR a na Slovensku vlastní řadu dceřiných firem zabývajících se poradenstvím, výzkumem trhu a PR. V roce 2000 Soukup založil vydavatelství Empresa Media, které vydává například časopisy Týden, Instinkt, Sedmička a řadu dalších. V roce 2012 koupil televizi Barrandov, které se také následně stal generálním ředitelem.