Video placeholde

Omluva JXD panu Soukupovi z TV Barrandov: Ukázalo se, že svoje vystoupení myslí vážně a není to satira

Ve čtvrtek jsem zde publikoval článek, kde jsem chválil pana Soukupa z TV Barrandov za vynikající satirický výkon a vysokou uměleckou kvalitu jeho televizního humoru. Řada ohlasů diváků TV Barrandov mne však překvapila informací, že vystoupení pana Soukupa bylo myšleno smrtelně vážně, nešlo o satiru, a tak se raději omlouvám dobrovolně, než to našemu serveru nařídí soud.

V minulém článku jsem mylně a nepravdivě uvedl, že si pan Soukup na TV Barrandov dělal vynikají legraci z uživatelů kokainu, hloupých moderátorů a novinářů, a nakonec i ze slabomyslných sportovců tlačících se do novin. Ukázalo se, že pořad nebyl satira, a pan Soukup své vystoupení myslel smrtelně vážně.

Proto se mu omlouvám, a pokusím se důvody svého omylu vysvětlit: Vystudoval jsem vysokou školu. Nekoukám na fotbal. A používám antiperspirant. Takže pro mne byla intelektuální hloubka vystoupení pana Soukupa prostě ze své podstaty neuchopitelná.

Nejdříve trochu statistiky

Diváků televize Barrandov je zjevně daleko více, než uvádějí zfalšované údaje agentur pro výzkum veřejného mínění, které jsou podplacené nepřáteli pana Soukupa a jeho závistníky. Podle počtu zpětných vazeb na můj článek jich může být o řád více, než agentury obvykle uvádějí. Za 48 hodin od chvíle, kde můj zavádějící článek vyšel, jsem dostal 152 emailů, 37 zpráv přes Messenger, 22 SMS zpráv, 35 telefonátů, a třikrát jsem byl na ulici fyzicky napaden.

Jediný publikovatelný hodnotící soud, který padl na mou adresu z úst opravdu všech čtenářů, kteří na můj článek reagovali, znělo č**ák. Ostatní použité termíny byly bohužel nepublikovatelné. A všichni, doslova všichni volající a píšící mě ujišťovali, že pan Soukup by si nikdy z ničeho srandu nedělal, a vůbec ne z uživatelů kokainu. Pan Soukup je totiž tak slušný, že neví, co je kokain, žádné jeho uživatele nezná, nikdy je neviděl, a proto také nemůže parodovat jejich typické chování. 

Omluva bod po bodu

Nejprve jsem pana Soukupa za to, že velmi emočně a hlasitě mluvil do kamery a mával při tom rukama, neoprávněně obvinil, že paroduje vyšňupance. Přitom ve skutečnosti by jakákoliv zmínka o šňupání kokainu (včetně satirické) na TV Barrandov okamžitě vedla k hodinové výpovědi autora takové poznámky, a to i v situaci, kdy by pan Soukup musel jako majitele vyhodit sám sebe.

Pan Soukup tak, jak mluvil ve videu, mluví normálně, ale nemá to s kokainem nic společného, je prostě temperamentní.

Dále jsem obvinil pana Soukupa, když jsem jej neoprávněně podezíral ze satirického předvádění nekompetentního, neschopného, nepřipraveného a hloupě sebevědomého reportéra - moderátora. Ani zde dle diváků TV Barrandov nešlo o satiru, ale o nový progresivní způsob moderování, kterému dávají diváci TV Barrandov přednost a který je tam normální. Výroky, kdy moderátor odporuje sám sobě, divákům této stanice totiž přinášejí cenné intelektuální obohacení - mohou dlouhé hodiny přemýšlet, co chtěl novinář vlastně říct.

Pan Soukup si tedy nedělal srandu z hloupých novinářů, ale předváděl takový kognitivní výkon, který ocení jeho cílová skupina. A konečně moje domněnka, že v poslední části videa svou sprostou, nekultivovanou a „jakosportovní“ mluvou zesměšňuje sportovce, kteří chtějí být v novinách, je rovněž mylná. Pan Soukup mluví lidově ne že by někoho karikoval, ale že je sám, jako osobnost, zemitě a jadrně lidový, a proto dělá pro lid této země tak dobrou lidovou televizi, jakou je televize Barrandov.

Takže ještě jednou!

Omlouvám se tedy panu Soukupovi ještě jednou za svou nepodloženou hypotézu, že si svými vystoupeními na TV Barrandov dělá z diváků srandu. A zároveň pana Soukupa ujišťuji, že si tímto textem V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nedělám srandu z něj.