Brexit

Brexit Zdroj: Ľubomír Kotrha

Europropaganda trhá rekordy: Brexit Hry o trůny

Řada našich sluníčkových medií reaguje na Brexit podobně jako na přílet všeničícího asteroidu. Ve všeobecně sdílené proevropské propagandě ale daleko vyčnívá výkon serveru aktualne.cz. Po Brexitu bude prý mít potíže Hra o trůny!

Každá propaganda je, pokud se na ni dokážete podívat trochu zdálky, směšná. Byla směšná nacistická propaganda, byla směšná socialistická propaganda, a dnes je zase směšná propaganda prounijní. Jakoby v momentě, kdy se nějaký postoj stane oficiálním a žádaným, jeho snaživí zastánci opravdu nevědí, kde přestat. Ukazují to třeba titulky novin po Brexitu:

„Miliony Britů chtějí nové referendum. Brexit není pro parlament závazný. Rozmrzelé Skotsko: brexit místní šokoval, přistěhovalci mají obavy. Za svůj domov považuji Brno a brexit mi nahání strach, říká Brit. Londýňané s brexitem nesouhlasí, podepisují petici za odchod z Británie. Brit volil brexit, teď je v šoku. Netušil, že na jeho hlasu záleží“. To jsou titulky článků za těch pár dní od Brexitu na idnes. Korunu dodala sobotní MF Dnes s titulkem „Evropské 11. září.“ A nešlo jen o Babišovku.

"Britové po Brexitu shánějí unijní pasy. Mají zájem i o české občanství. Hodit vidle do EU - neuvěřitelná hloupost a nezodpovědnost části britských "elit"." To je z aktualne.cz, stejně jako tento citát: „Fanoušci Hry o trůny se strachují, Brexit může ohrozit další natáčení seriálu.“ A cituji z textu: „existuje reálná šance, že se natáčení nákladných scén přesune jinam, nebo se sníží rozpočet podobných scén, na což by doplatili fanoušci." Zdroj: http://magazin.aktualne.cz/televize/odchod-britanie-z-eu-znamena-neprijemnosti-pro-hru-o-truny/r~7d7cfcd439fe11e6a4100025900fea04/

Suma sumárum: Svazácký odpor k Brexitu jde tak daleko, že uvědomělí komentátoři straší národ, že díky bristkému kroku ubudou masové bojové scény z oblíbených televizních seriálů. Což už se opravdu nedá nazvat jinak než jako nablblá postbolševická propaganda - autor toho blábolu si zjevně neuvědomil, že divákovi je úplně jedno, kde se seriály točí. A tak vyhrožuje, že se Hra o trůny bude natáčet někde jinde.

To bude fakt malér! Z toho se Evropa těžko vzpamatuje! Takže abych posílil všeobecnou prounijní propagandu a lamentaci nad odchodem Británie z EU: Následkem Brexitu vážně hrozí, že Brusel celoevropsky zakáže anglickou slaninu!