Právnička Klára Samková na sněmovním semináři

Právnička Klára Samková na sněmovním semináři Zdroj: Yan Renelt / Mafra / Profimedia

Nasaďme proti Islámskému státu právničku Kláru Samkovou!

Známá pražská právnička svým proslovem zahnala na útěk muslimy účastnící se parlamentního semináře. Jejich úprk byl tak čilý, že mne napadá využít paní doktorku Samkovou v pokračující vojenské kampani proti Islámskému státu.

Advokátka Klára Samková hovořila o islámu na sněmovním semináři „Máme se bát islámu?“. Když domluvila, turecký velvyslanec Ahmet Necati Bigalı se zvedl a odešel. A spolu s ním i několik dalších velvyslanců islámských zemí.

To je takový úspěch v boji proti islamismu, že můžeme jen zírat.

Lze snadno předpokládat, že bojovníci Islámského státu — lidé prostí, bez vzdělání a bez jakékoliv zkušenosti s evropskými ženami — budou poté, co začne paní doktorka Samková mluvit, utíkat ještě rychleji než islámští diplomaté v Praze, kteří si již měli na Evropanky čas zvyknout. Proto se můžeme v boji proti Islámskému státu stát významným partnerem Američanů. Zatímco oni mají stíhačky Raptor, my máme Kláru Samkovou! Proto bychom ji měli zapojit do bojů v Sýrii a Iráku co nejdříve.

Statické využití by spočívalo v osazení teritoria, které drží pešmergové, amplióny, do nichž by se (smyčkou) dokola pouštěly promluvy paní doktorky. To by zabránilo ofenzívám IS mnohem lépe než minová pole.

Kromě pasívního využití lze ale počítat s nasazením paní doktorky i přímo do bojů — vyžadovalo by to však její osobní účast. Ale dovedu si představit, že by například v očekávané invazi proti IS v Mosulu paní doktorku naložili do speciálního vrtulníku vybaveného mohutným zesilovačem a tlampači a ona by směrem dolů na bojovníky Islámského státu ječela. To by zajistilo úprk islamistických jednotek a konečné vítězství nad Islámským státem. Proto vyzývám ministerstvo obrany, aby paní doktorku urychleně oslovilo s žádostí o bojovou spolupráci.