Co se asi na vládě dozvědí?

Co se asi na vládě dozvědí? Zdroj: Švédský stůl

Takto vidí korupci děti v Pákistánu. Soutěž vypsala pobočka Transparency International.
Takto vidí korupci děti v Pákistánu. Soutěž vypsala pobočka Transparency International.
Takto vidí korupci děti v Pákistánu. Soutěž vypsala pobočka Transparency International.
Takto vidí korupci děti v Pákistánu. Soutěž vypsala pobočka Transparency International.
Takto vidí korupci děti v Pákistánu. Soutěž vypsala pobočka Transparency International.
9
Fotogalerie

Dienstbier se zbláznil. Sbírá dětské kresby o korupci. Asi jí rozumí hůř než školáci

Vládní soutěž o nejhezčí školácký obrázek boje proti korupci je doslova vymýváním dětských mozků, nejsprostší propagandou a manipulací. Jde o hujerství korektnosti, které smrdí čirým socialismem.

Dnes, ve středu v deset hodin dopoledne, došlo k nejvýraznějšímu výronu protikorupční propagandy, který ve své blbosti převyšuje i volební protikorupční hesla hnutí ANO. V tiskové zprávě, která nám přišla do redakce, se píše: „Děti kreslí korupci! Co vědí děti o korupci, jak si ji představují, jak by proti ní chtěli bojovat? (hrubka pochází z vládního textu, pozn. red.) To je téma dětské výtvarné soutěže Úřadu vlády ČR, která je právě nyní ve finálním stádiu vyhodnocování. Odborná porota vybírá z celkem sto sedmdesáti obrázků, které do soutěže zaslalo sedmnáct základních uměleckých škol z celé České republiky. Soutěž s mottem Korupce ti nesvědčí, korupce ti nesluší, vyhlásil v listopadu loňského roku ministr a předseda Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí Jiří Dienstbier ve spolupráci s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou. Soutěž byla určena pro žáky základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií do 16 let věku.“

Fór je v tom, že korupce je mimořádně složitý sociální, politický a psychologický  fenomén, který je natolik komplikovaný, že děti mladší šestnácti let nemají díky vývoji svého mozku a psychiky vůbec šanci rozlišit a pochopit, co korupce je. A už vůbec ne ji poznat. A i kdyby byly geniální, tak mají jistotu, že to nikdy v životě neviděly, protože kdo by si vzal k podmazávání jako svědka haranta, že. Takže děti v soutěži nemalují něco, co by v realitě viděly, prožily a okusily, ale nějaké teze, které jim natloukla do hlavy protikorupční propaganda. Nic žitého - pouze odpapouškování žádoucího postoje, který jim nějak nedokonale v té škole vysvětlili.

Co se asi na vládě dozvědí?Co se asi na vládě dozvědí?|Švédský stůl

Druhým problémem korupce je skutečnost, že je nejen těžko rozlišitelná dětskýma očima, ale že je také prakticky nezobrazitelná, i kdyby měl tužku v ruce Pablo Picasso. Namátkou cituji z Wiki některé formy korupce: vlastizrada, velezrada, špatné užívání fondů, překrucování spravedlnosti, zneužití vnitřních informací, manipulace s předpisy, nepotismus a klientelismus. Konkrétně manipulaci s předpisy by neztvárnil ani Rembrandt a špatné užívání fondů by bylo nad meze obraznosti i Hieronyma Bosche.

Dienstbierova soutěž je čirým výronem politickokorektní tuposti, pokryteckého paradigmatu boje s korupcí za každou cenu a levicového svazáctví, které bolestně připomíná akce socialistické propagandy minulého režimu. Tehdy děti ovšem místo korupce kreslily výročí Vítězného února. Proto vyzývám ministra Dienstbiera, aby nezůstal v půli cesty a pro příští roky vyhlásil dětskou soutěž v kreslení eurooptimismu. Doporučenými tématy budiž skupinky rozesmátých uprchlíků, veselý řecký bankéř a Merkelová v burce.