Antisemita Adam B. Bartoš hřímá proti uprchlíkům

Antisemita Adam B. Bartoš hřímá proti uprchlíkům Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Extremistu a antisemitu Bartoše na Hradě přijal tehdejší prezident Václav Klaus, který o něm prohlásil, že je "geniální novinář"
Antisemita Adam B. Bartoš hřímá proti uprchlíkům
Bartoše na Hrad pozval také Miloš Zeman. Na své prezidenty můžeme být opravdu hrdi
4
Fotogalerie

„Hilsner byl opravdu vrah a Masaryk národu škodil.“ Klausův „geniální novinář“ Bartoš patří do blázince

Novinář a historik Jan Urban upozornil na knihu Zpověď. Jsem antisemita? vydanou známým antisemitou Adamem B. Bartošem. Jana Urbana kniha pohoršuje, já nad ní jásám. Konečně mají úřady legitimní důvod přezkoumat Bartošovo duševní zdraví!

Text celé knihy, která je vedena formou dialogu, nemám k dispozici. Moje typicky židovská lakota mi nedovolila ji zakoupit dokonce ani v situaci, že by mi to proplatil Reflex.

Za něco se peníze prostě dávat nemají a určitým lidem se prostě tržby nezvyšují. Bartoš však zná své pappenheimské, ví, že Židi mu antisemistkou příručku nebudou kupovat, a tak uvolnil pro web několik stránek.

Kniha je vedena formou rozhovorů předsedy Národní demokracie Adama B. Bartoše s šéfredaktorem serveru Eurabia.cz Edvardem Steinským. Některé zvláště výživné odpovědi Bartoše přinášíme:

„Nemá smysl vyjmenovávat představitele jednotlivých stran, které mám na mysli – každý přemýšlivější člověk si tohoto fenoménu všímá sám, je v podstatě nepřehlédnutelný. Židovská fyziognomie tyto lidi dříve či později prozradí. Je fascinující, jak zvláště ke stáří začínají mít typické židovské rysy, takže když se podíváte na nějaké bývalé politiky třeba Klausovy éry dnes, tak vám dojde to, čeho si třeba tehdy člověk nevšiml.

Ti lidé si mohou počeštit jména, ale nakonec to stejně vyjde najevo – geny se nezapřou. A někdy je více než to prozradí hlavně — jejich chování. ODA – na některých fotografiích z tiskových konferencí z její nejslavnější éry to spíše vypadá jako nějaká sešlost v synagoze.

Hilsner byl skutečně vrah, Anežku Hrůzovou zabil. Naopak Masarykovo tažení bylo ostudné, ostatně jako všechny boje, které vedl – proti rukopisům a další. Byl to člověk, který tomuto národu ubližoval.

Nebyl Čech, byl to po matce Němec a po otci Žid. Sami Židé tvrdili, že Hilsner byl vrahem – mohl bych citovat některé zajímavé výroky zajímavých židovských osobností. Dokonce někteří Židé uznávali, že mohlo jít o rituální vraždu, přiznávali to i samotnému Masarykovi, že existují ortodoxní sekty Židů, kde se něco takového praktikuje.

Znám citáty z Talmudu, kdy Nežid je ortodoxními Židy brán jako pouhé zvíře, nečlověk, jako pouhý majetek, který není hoden života. Když toto vše vím, nijak mne rituální vraždy nepřekvapují. Neříkám, že to je typicky židovské, ale že mohou v rámci židovství existovat sekty, které toto praktikují, tomu bych věřil."

Extremistu a antisemitu Bartoše na Hradě přijal tehdejší prezident Václav Klaus, který o něm prohlásil, že je "geniální novinář"Extremistu a antisemitu Bartoše na Hradě přijal tehdejší prezident Václav Klaus, který o něm prohlásil, že je "geniální novinář"|ABB

Novinář Urban ve svém článku píše, že Bartoše budou stíhat. Kdo ví, za jaké banality (alespoň ve srovnání s Bartošovým kalibrem) stíhali třeba Otto Chaloupku, tuší, že i tato kniha bude mít nyní po rozvíření vody trestněprávní dohru.

Zatímco kolega Urban soudí, že to Bartošovi patří, já to vidím jinak. Z výše uvedených citátů pro mne jako psychologa čpí paranoidní psychóza. Proto prosím vyšetřovatele, který causu Bartošova antisemitského svazku dostane na stůl, aby jako první vyšetřovací úkon nařídil přezkoumání svéprávnosti pana autora.

Podle mého nejhlubšího přesvědčení totiž Bartoš není politický extremista, ale duševně nemocný člověk, paranoik, který nezasluhuje trest, ale psychiatrickou léčbu.