To by v tom byl čert, aby v roce 2016 nebylo ještě líp.

To by v tom byl čert, aby v roce 2016 nebylo ještě líp. Zdroj: Jaroslav Roman

HURÁ NA PRASE: dobré zprávy v roce 2015 nevymřely

Jsme prý škarohlídi, skepse patří k naší národní povaze. Táhnout za sebou černý flór i do nového roku však není pro srdce a žaludek zdravé. Vyměňme na Silvestra poloprázdnou sklenici za poloplnou, vždyť letošní rok byl plný dobrých zpráv. A nejsou to jen ty národohospodářské, které oznamují, že ceny nerostou, platy se zvyšují, nezaměstnanost je nízká a růst ekonomiky vysoký. Jen si vzpomeňte na dobré zprávy končícího roku 2015! Zde jen krátký výběr.

* Armáda šla do sebe a neprodala psa Athose, hrdinu zraněného v Afghanistánu, za pětistovku jako buřta na krámě. * Pouze pětina z nás si myslí, že za bolševika bylo líp. * Pouze čtvrtina si myslí, že líp bude za Babiše. * Po půl století se začal opět vyrábět legendární skútr zvaný Prase. * V Čertových proudech řeky Vltavy byl nalezen párek převzácných raků říčních. * Prezident Zeman dostal robota, který dokáže podávat cigarety. * Velký pátek bude státním svátkem.

* Na náměstí Míru v Praze instalovali první Poeziomat, který umí recitovat verše českých básníků. * Žijeme podle OSN na 28. nejlepším místě na planetě. * Poctivý nálezce vrátil igelitku s více než milionem korun. * Z Německa se vrátily do Starého Bohumína starobylé kostelní zvony, které za války odvezla německá armáda, a z Rakouska se vrátily do kaple v Dolních Životicích dva ukradení andělé *. Jsme v bezpečí: objeví-li se podezřelý islamista, vyklube se z něj kominík se štětkou přes rameno anebo zbloudilý folklorista z Beninu. * Stát snížil duh, aby si vláda mohla půjčovat další miliardy. * České tenistky opět vyhrály tenisový Fed Cup. * Lidovci už jsou moderní stranou, na sjezdech přestali nalévat delegátům zdarma slivovici. * Každý týden u nás vznikne jeden minipivovar. * Jiří Ovčáček dal všem zářný příklad, jak vypadá zaměstnanecká oddanost. * Je to už 24 let, co odešel poslední ruský voják – a žádný dosud nepřišel. * Českým vinařům se podařilo dostat s třicítkou vín do prestižního výběru 1000 vín světa. 

* Politici jsou tu sebekritičtí, Schwazenberg přiznal, že je nedoslýchavý, Klaus, že je naivní a hloupý. * Licenci k vysílání získala televize pro domácí mazlíčky Mňau TV. * Poslanci začali schvalovat zákon, který zakáže opilcům vstup do prostoru budovy orgánu veřejné moci… *

Tak na zdraví!

To by v tom byl čert, aby v roce 2016 nebylo ještě líp.